Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Woonnieuws

Verbeterd design in de handgreepvrije keuken

De handgreepvrije keuken is al vele jaren de standaard in iedere keuken. Al in 1960 werd dit voor het eerst, door SieMatic, gepresenteerd en zorgde destijds voor een ware revolutie in het keukenontwerp en de functie van de keuken. Na een vernieuwing in 1988 komt er dit jaar weer een nieuw concept van.

 

 

 

De ontwerpers wilden dit keer de voorkant van de keuken nog gestroomlijnder en strakker maken. Dit doel is behaald door het herontwikkelde 'verzonken greepkanaal': eenvoud aan de buitenkant en een complex samenspel van techniek, vakmanschap en duurzame materialen aan de binnenkant. De innovatie werd alleen mogelijk gemaakt door de perfecte hoek, het ideale gevoel en een individueel regelbaar verlichtingssysteem. Deze LED-lichtstrip is geïntegreerd in de schaduwopening.

 

 

De innovatieve, verzonken greep vormt de basis van een intelligent totaalconcept dat drie ontwerpelementen combineert: transparantie, licht en driedimensionaliteit. SieMatic komt zelf met deze 'New Handle-Free SieMatic' vanaf 2019 op de markt, precies het jaar dat het bedrijf ook zijn 90-jarig jubileum viert.

 

 

Zie voor meer info:

https://www.siematic.com/nl/