Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Woonnieuws

Hoe lang blijven klusjes in jouw huis liggen?

Wie de vraag stelt, moet hem ook beantwoorden: uit onderzoek door DirectResearch blijkft dat klusjes in en rondom huis gemiddeld zo’n 2 jaar blijven liggen!

 

Hoewel 74% van de Nederlanders aangeeft zelf wel eens te klussen, blijven bepaalde klusjes soms langer dan 4 jaar liggen. En dat terwijl 64% aangeeft zich te ergeren aan die eeuwig uitgestelde to do’s. Bij ruim de helft daarvan leidt het zelfs tot ruzie met zijn of haar partner. 

 

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Centraal Beheer, welke ook zagen dat bij 8 op de 10 ondervraagden, klussen als verven van muren, het leggen van plinten en het netjes wegwerken van elektriciteitskabels gemiddeld tot 2 jaar blijft liggen. Bij 16% is dit zelfs na 4 jaar nog niet gedaan....

 

Top 5 klussen die blijven liggen:

1) Verven van muren en het witten van plafonds

2) Plinten (vast)leggen

3) Elektriciteitskabels netjes wegwerken

4) Ophangen van spullen als lampen en schappen

5) Kitten van de badkamer

 

De voornaamste redenen hiervoor zijn dat men er geen tijd voor heeft of zich er niet genoeg aan ergert om actie te ondernemen. Hoewel 74% aangeeft makkelijk vrienden, familieleden en zelfs collega’s in te kunnen schakelen om te helpen klussen, worden zij niet opgeroepen om dit soort dingen op te pakken. Klushulp wordt wel ingezet voor andere zaken, maar de ‘liggenblijvers’ blijven steevast onbegonnen.

 

 

 

61% van de Nederlanders geeft aan klushulp in te schakelen, omdat zij het zelf niet kunnen. 23% zegt het wel te kunnen, maar hulp in te huren omdat die het beter kan en 11% zegt het wel te kunnen, maar er geen tijd voor te hebben.

 

Het onderzoek is gepubliceerd door Centraal Beheer om vervolgens hun zogenaamde 'Klushulp' te lanceren. Daarmee kan iedereen, zowel klant als niet klant, snel een betrouwbare vakman vinden voor klussen in-en om het huis.

 

Zie hier voor meer info: 

https://klushulp.centraalbeheer.nl/