Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Woonnieuws

Hypotheek binnen een week en hogere hypotheek dankzij Airbnb

Huishoudens die een nieuwe hypotheek nemen, kiezen er steeds vaker voor om de rente langer vast te zetten, mogelijk gestimuleerd door de rentestanden. De lage stand van de hypotheekrente zorgt ook voor ongewone taferelen op de woningmarkt. Het actuele hypotheeknieuws in een overzicht.

 

Hypotheek binnen een week

De Rabobank zet een nieuwe standaard met ‘Hypotheek binnen een week’. Daarmee maakt de bank duidelijk waar klanten op kunnen rekenen: snel zekerheid of je het huis van je dromen kunt kopen. De doorlooptijd in de markt voor het verkrijgen van een hypotheek is nog steeds lang. “Het is nou eenmaal leuker om met je huis bezig te zijn, dan met de financiering ervan. Hoe korter dit proces, des te beter. Het is zo ingericht dat we alles, vanaf het eerste telefoontje van de klant tot en met het passeren van de woning bij de notaris, binnen een week kunnen afhandelen,” zegt Elze Vonk, hoofd financieren, betalen en verzekeren bij Rabobank. 

 

Hogere hypotheek dankzij Airbnb

Eén op de zes woningbezitters in toeristisch Amsterdam verhuurt deze woning via Airbnb. Zij kunnen hiermee al snel zo’n 350 euro per maand netto verdienen. De eigen woning wordt zo naast een plek om te wonen, ook een manier om inkomsten te genereren. Een huis mwordt zo letterlijk en figuurlijk meer waard. Een eigenaar in Amsterdam mag zijn huis 60 nachten per jaar verhuren, met een gemiddelde prijs per nacht van 130 euro, kan hij zo gemiddeld ruim 650 euro per maand verdienen! Huizenkopers die uitgaan van structurele Airbnb-inkomsten zouden hiermee de lasten kunnen betalen van een extra hypotheek van bijna 100 duizend euro!