Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Waarom je een zonwering nodig hebt!

Waarom je een zonwering nodig hebt!

In de zomer lekker buiten in je tuin zitten, zonder dat je in de volle zon moet plaatsnemen? Zonwering kan hieraan bijdragen. Maar het hebben van de juiste zonwering brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Wij bespreken: waarom moet jij een zonwering kopen?

Koelte

In het zonnetje in uw tuin zitten is heerlijk, maar na een tijdje heb je vast behoefte aan verkoeling en schaduw. Voornamelijk in je huis kan wanneer de zon op de ramen staat, de temperatuur aardig oplopen. Met een zonwering heb je geen last van de lichtinval in je woonkamer en kun je geconcentreerder werken of televisie kijken zonder dat er een schaduw in het scherm valt. Daarnaast zal de binnentemperatuur van je woning dalen.

Een donkere kamer

Vind je het fijn om in een totaal donkere kamer te slapen? Zonwering kan ook hierbij helpen. Bijvoorbeeld ook als u nachtwerk heeft en overdag slaapt. Niet alleen voor particulieren, maar ook in een bedrijvenpand is zonwering om ruimtes te verduisteren ideaal, zoals bij een presentatieruimte. Kies hierbij voor rolluiken om het zo donker mogelijk te maken.

Privacy en inbraakpreventie

Zonwering is een goede toevoeging op de fysieke inbraakbeveiliging van jouw huis. Vooral rolluiken zorgen ervoor dat jouw woning ’s avonds en ’s nachts goed is afgeschermd tegen indringers. Ook verhoogt zonwering jouw eigen privacy. Je hebt minder last van personen die door de jaloezieën of gordijnen naar binnen kijken. Op deze manier houd je daarnaast ook ongedierte buiten de deur.

Energie- en kostenbesparend

Doordat de zon door de zonwering niet meer vol op je huis schijnt, zorgt dit ervoor dat u bespaart op uw energierekening. Het reguleert het binnenklimaat. In de winter heb je een betere isolering van het huis waardoor je minder snel de verwarming zult aanzetten. Andersom geldt dat je in de zomer met de juiste zonwering de ventilator of airco vaker uit laat.

Sfeerverhogend

Natuurlijk heeft een zonwering veel zeer praktische functies, maar daarnaast is het ook een vorm van decoratie voor jouw woning. Het verhoogt een goede uitstraling van jouw huis. Je geeft zo je visitekaartje af. Het kan ook relevant zijn als u uw woning op een gegeven moment wil verkopen.