Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Kunstgras laten leggen? Let hier dan op!

Kunstgras laten leggen? Let  hier dan op!

Met kunstgras creëer je een strakke tuin, zonder dat je hier zelf veel moeite voor hoeft te doen. Wilt u graag kunstgras aanleggen, maar heeft u liever dat iemand anders dit voor u doet? Wij bespreken de voordelen, hoe je het aanleggen door vakmensen kunt laten doen en andere redenen waarom Kunstgras laten leggen voor jou relevant kan zijn.

Voordelen Het laten leggen van kunstgras brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst hoeft u zelf geen materialen of gereedschappen aan te schaffen voor de aanleg. Dit scheelt geld en je blijft niet met spullen zitten die je op een later tijdstip eigenlijk niet meer gaat gebruiken. Ook hoef je op deze manier je eigen kostbare tijd niet op te geven. Daarnaast hoef je het fysieke werk zelf niet op te knappen, zand af en aan te voeren en met de angst te zitten dat wanneer je klaar bent, het er niet uitziet zoals je het voor ogen had. Je bent met het aanleggen van kunstgras verzekerd van een professioneel resultaat en je hebt de garantie dat het werk zo geleverd wordt zoals jij het graag wilt zien.

Kosten Logischerwijs brengt het laten aanleggen van kunstgras extra kosten met zich mee. Deze kosten lopen uiteen en zijn per bedrijf verschillend. Over het algemeen moet je rekening houden met een bedrag tussen de € 7 en € 10 euro. Het is slim om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. De hierboven genoemde prijs is inclusief materialen die bij het werk komen kijken, maar bijvoorbeeld de ondergrond kan extra kosten met zich meebrengen. Soms moet er zand bijgelegd worden of juist worden afgelegd. Dit zorgt voor kosten die niet bij de aanleg worden meegerekend. Zorg dus voor een goede ondergrond voordat het gras gelegd wordt.

Waar moet je op letten? Er zijn zowel voordat je het kunstgras laat leggen, tijdens als na, zaken waar je naar moet kijken om te controleren of je te maken hebt met een vakman die jouw kunstgrasveld aanlegt. Voorafgaand Lees reviews over verschillende bedrijven en zorg dat je vertrouwen hebt in de organisatie. Dit kun je meten door te kijken of je foto’s van de werkzaamheden kunt vinden of er een prijsofferte te vinden is en hier alles in opgenomen is. De betrouwbaarheid van het bedrijf komt ook naar voren bij afspraken voorafgaand aan de werkzaamheden.

Tijdens het leggen Er zijn een aantal punten die je in de gaten kunt houden om te kijken of je bij het aanleggen van kunstgras te maken hebt met professionals. Het kunstgras moet op een gelijke, witte zandlaag worden gelegd. Is deze echt mooi recht? Vervolgens komt er een stabilisatiedoek onder het gras en wordt het kunstgras op de juiste hoogte ten opzichte van de tuin of bestrating gelegd. Kunstgras moet de juiste kant op worden gelegd en op verschillende punten vastgemaakt. De naden worden netjes weggewerkt en het kunstgras moet worden geborsteld met  brekerzand.

Na afloop Kijk of er geen losse plekken ontstaan en er water op het kunstgras blijft staan. Zorg dat er geen verzakkingen ontstaan, de kunstgrasvezels rechtop blijven staan en er geen onkruid gaat groeien.

Met kunstgras creëer je een strakke tuin, zonder dat je hier zelf veel moeite voor hoeft te doen. Wilt u graag kunstgras aanleggen, maar heeft u liever dat iemand anders dit voor u doet? Wij bespreken de voordelen, hoe je het aanleggen door vakmensen kunt laten doen en andere redenen waarom het laten leggen van kunstgras voor jou relevant kan zijn.

Voordelen

Het laten leggen van kunstgras brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst hoeft u zelf geen materialen of gereedschappen aan te schaffen voor de aanleg. Dit scheelt geld en je blijft niet met spullen zitten die je op een later tijdstip eigenlijk niet meer gaat gebruiken. Ook hoef je op deze manier je eigen kostbare tijd niet op te geven. Daarnaast hoef je het fysieke werk zelf niet op te knappen, zand af en aan te voeren en met de angst te zitten dat wanneer je klaar bent, het er niet uitziet zoals je het voor ogen had. Je bent met het aanleggen van kunstgras verzekerd van een professioneel resultaat en je hebt de garantie dat het werk zo geleverd wordt zoals jij het graag wilt zien.

Kosten

Logischerwijs brengt het laten aanleggen van kunstgras extra kosten met zich mee. Deze kosten lopen uiteen en zijn per bedrijf verschillend. Over het algemeen moet je rekening houden met een bedrag tussen de € 7 en € 10 euro. Het is slim om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. De hierboven genoemde prijs is inclusief materialen die bij het werk komen kijken, maar bijvoorbeeld de ondergrond kan extra kosten met zich meebrengen. Soms moet er zand bijgelegd worden of juist worden afgelegd. Dit zorgt voor kosten die niet bij de aanleg worden meegerekend. Zorg dus voor een goede ondergrond voordat het gras gelegd wordt.

Waar moet je op letten?

Er zijn zowel voordat je het kunstgras laat leggen, tijdens als na, zaken waar je naar moet kijken om te controleren of je te maken hebt met een vakman die jouw kunstgrasveld aanlegt. Voorafgaand Lees reviews over verschillende bedrijven en zorg dat je vertrouwen hebt in de organisatie. Dit kun je meten door te kijken of je foto’s van de werkzaamheden kunt vinden of er een prijsofferte te vinden is en hier alles in opgenomen is. De betrouwbaarheid van het bedrijf komt ook naar voren bij afspraken voorafgaand aan de werkzaamheden.

Tijdens het leggen

Er zijn een aantal punten die je in de gaten kunt houden om te kijken of je bij het aanleggen van kunstgras te maken hebt met professionals. Het kunstgras moet op een gelijke, witte zandlaag worden gelegd. Is deze echt mooi recht? Vervolgens komt er een stabilisatiedoek onder het gras en wordt het kunstgras op de juiste hoogte ten opzichte van de tuin of bestrating gelegd. Kunstgras moet de juiste kant op worden gelegd en op verschillende punten vastgemaakt. De naden worden netjes weggewerkt en het kunstgras moet worden geborsteld met  brekerzand.

Na afloop Kijk of er geen losse plekken ontstaan en er water op het kunstgras blijft staan. Zorg dat er geen verzakkingen ontstaan, de kunstgrasvezels rechtop blijven staan en er geen onkruid gaat groeien.