Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Waarom jij vandaag nog een terrasoverkapping moet aanschaffen

Waarom jij vandaag nog een terrasoverkapping moet aanschaffen

Het hebben van een overkapping voor terras in de tuin, is in opkomst. Het buitenleven trekt aan. De mogelijkheden zijn dan ook erg divers. Wij geven je een aantal redenen waarom een terrasoverkapping een aanrader is.

Bescherming tegen ieder weertype Misschien wel de belangrijkste reden voor het hebben van een overkapping: het brengt een extra schaduwplek in de tuin. Het beschermt je tegen de UV-straling van de zon en het zorgt voor een koele plek tijdens warme zomerdagen. Maar ook als het wat kouder is kun je met een overkapping prima buiten zitten. Als het regent zit je droog en als de overkapping zijwanden heeft, zit je ook nog eens beschut tegen de wind. Voor koude avonden is er is de mogelijkheid om onder de overkapping een heater te installeren.

Makkelijk installeerbaar Het plaatsen van een (houten) overkapping is geen raketwetenschap. Dankzij het eenvoudige systeem en complete handleiding zet u de overkapping zo in elkaar. Geen ervaren klusser? Geen probleem. Ervaren montageteams staan voor je klaar om de overkapping op de juiste manier te plaatsen.

Hoge duurzaamheid Het is misschien afhankelijk van welke materialen je de overkapping hebt gemaakt, maar over het algemeen gaan terrasoverkappingen een groot aantal jaren mee. De aluminiumoverkapping kent met gemak een levensduur van ongeveer 25 jaar, waar hardhout wel 50 jaar meegaat. Grenen gaat tien jaar mee en Douglashout ongeveer dubbel zo lang.

Weinig onderhoud Voor de meeste overkappingen is weinig tot geen onderhoud nodig. Is je overkapping van tropisch hardhout of aluminium? Dan is helemaal geen onderhoud nodig. Voor terrasoverkappingen in de overige houtsoorten is af en toe een verfbeurt belangrijk. Regelmatig schoonmaken spreekt natuurlijk voor zich. Hiermee zorg je niet alleen voor een fris geheel, het verhoogt tevens de duurzaamheid.

Geen vergunning nodig In de meeste gevallen is er bij de plaatsing van een terrasoverkapping geen vergunning nodig. Over het algemeen volstaat een meldplicht bij de gemeente van jouw woonplaats. Over eventuele aanvullende zaken kun je op internet meer vinden of informeren bij jouw leverancier.

Extra bergplek Met een terrasoverkapping creëer je een extra plek om je tuinmeubelen te stallen. Hier staan ze droog en uit de zon. Hierdoor hoef je ze ook niet in de winter naar jouw schuur of garage te verplaatsen. Je houdt zo dus opbergruimte over!