Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Een schilder vs zelf schilderen

Iets waarvan je de kosten niet weet koop je natuurlijk niet, ook niet wanneer je je huis laat schilderen. Het hangt van veel factoren af wat de exacte kosten zijn van het schilderen van uw woning. Denk dan aan factoren zoals welke onderdelen u laat schilderen van uw huis en welke huisschilder u inschakelt. De tarieven verschillen namelijk per schilder.

 

Huisschilderen

Het schilderen van het huis wordt door veel mensen lang uitgesteld. Het hoort echter juist bij het belangrijkste onderhoud van uw woning. Het is normaal om uw huis eens in de 5 tot 7 jaar te laten schilderen. U kan zien aan uw huis of het nodig is om te schilderen aan de volgende punten:

 

 • Er zitten blaasjes en scheurtjes in het huidige schilderwerk.
 • De verf is versleten, verkleurd of beschadigd.
 • Wanneer de schilder laag af geeft betekent dit dat de verf niet meer goed hecht.

 

Binnen schilderwerk

Wanneer uw binnen schilderwerk mooi is, is dat een perfecte uitstraling voor uw woning. Sprankelende witte muren kunnen er voor zorgen dat uw complete interieur en woning straalt. Niemand wil toch ook een verkleurde gelige muur op de achtergrond zien? Het is niet alleen goed voor het oog maar ook beter voor de staat van uw woning. Het beschermt namelijk tegen slijtage, vocht en schimmels. Daardoor gaan de onderdelen ook een stuk langer mee. Wanneer we het over binnen schilderwerken hebben denk dan aan de volgende onderdelen:

 

 • Trap
 • Kozijnen en deuren
 • Plafond
 • Muren

 

Buiten schilderwerk

Uiteraard moet buiten schilderwerk vaker worden onderhouden dan binnen schilderwerk. Dit komt door de weersomstandigheden waar de schilderwerken mee te maken krijgen. Bij binnen schilderwerken moet het eens in de 7 jaar gedaan worden. Maar bij buiten schilderwerk moet dat ook sneller gebeuren, dan het liefst eens in de 5 jaar. Bent u opzoek naar authentieke verkleuren sikkens bekijk dan de link. Bij buiten schilderwerk moet u denken aan:

 

 • Gevel
 • Kozijnen
 • Deuren
 • Dakkapel

 

Zelf doen of uitbesteden?

Vaak wordt het schilderen van het huis onderschat. Je denkt dat het makkelijk is, maar er komen als snel ergernissen om de hoek kijken. Het begint al met de dagen die u vrij moet nemen om tijd te maken voor de klus. Je schildert namelijk niet je huis in 1 dag. Al helemaal als onervaren schilder niet. Daarbij komen ook nog fysieke en technische problemen kijken zoals pijn in de armen en de research die u eerst moet doen over hoe goed te schilderen. En dan denkt u achteraf, had een professionele huisschilder dit niet beter, sneller en makkelijker kunnen doen? En ja dat had de professionele schilder allemaal beter kunnen doen. De schilder heeft namelijk alle materialen, ervaring en kennis. U geeft alle zorgen uit handen en alles komt goed. Het is ook nog eens een stuk voordeliger.