Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Kan je kunstgras op steen leggen?

Je kan het eigenlijk overal wel leggen, kunstgras! In de tuin, het balkon of zelfs in het huis, alles is mogelijk! Vergeet alleen niet dat de ondergrond wel goed moet zijn omdat anders oneffenheden alsnog zichtbaar zijn in de grasmat. Dat zou ontzettend zonde zijn want een egale en strakke tuin heb je zo gefixtmet een mooie kunstgras mat. We hopen dat we u in deze blog meer duidelijkheid kunnen geven over op welke ondergrond kunstgras gelegd kan worden.

 

Kunstgras in de tuin

In de tuin kan kunstgras op verschillende ondergronden worden geplaatst. Het is niet goed om het direct op zwarte aarde te leggen. Dat komt omdat de zwarte aarde lastig egaal is te krijgen. Zand voert het water ook beter af dan zwarte aarde. Wat wel goed is voor kunstgras is de aarde bedekken met 5 tot 10cm stratenmakers zand. Je kan deze laag zand bedekken met stabilisatiedoek. Je moet het alleen wel eerst inwateren en egaal maken. Met dat doek blijft het ook egaal. Zo’n grastapijt is ook fijn voor de kids om op te spelen. Daarvoor is valdemping ook geen overbodige luxe.

 

Kunstgras op balkon

Wanneer je een betonnen balkon hebt zonder een speciale ondergrond en een die goed egaal en afgewaterd is dan is het geen probleem om een kunstgras mat er op te leggen. Is er geen goede afwatering gaat dit na een tijd ten koste van het grastapijt. Wij raden dan aan een drainagemat te leggen.

 

Kunstgras met tegels als ondergrond

Er liggen vaak tegels op een dakterras. Meestal zijn die niet egaal en daardoor kan je ook geen kunstgras daar op leggen want dat zal dan ook niet egaal zijn. Daarom adviseren wij in dat geval om op tegels altijd dikker kunstgras te leggen.

 

Binnenshuis kunstgras leggen

Binnen kan kunstgras prima op een egale vloer worden gelegd. Daarvoor is dan ook geen speciale ondergrond nodig. Het moet allen wel goed worden gemonteerd zodat mensen er niet overheen struikelen. Bij het aanleggen van kunstgras is het dus vooral heel belangrijk om een goede ondergrond te hebben.