Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Houtpellets

Houtpellets hebben verschillende voordelen. Ze zijn milieuvriendelijk, ze zijn brandstof besparend en ook nog een zeer praktisch.

Milieuvriendelijk

De houtpellets die gebruikt worden, worden uit bossen gehaald met een FSC-keurmerk. Dat keurmerk betekent dat voor elke boom die voor die pellets wordt omgehakt er een nieuwe boom geplant wordt. Daar komt bij dat de pellets een CO2-neutraal product zijn. Het zaagsel wordt ook weer gebruikt voor nieuwe pellets. Zo wordt er niks verspild en wordt er van het ‘afval’ weer een bruikbaar product van gemaakt.

Brandstof besparend

Niet alleen voor het milieu is de overstap naar houtpellets goed maar het is ook een stukje kostenbesparing. Zijn de pellets echt brandstof besparend? Wat u precies bespaart hangt natuurlijk af van wat voor kachel u heeft. In ieder geval is het zeker dat je flink bespaard op uw energierekening. De pellets hebben namelijk een hoog rendement waardoor u met minder brandstof meer warmte creëert. Kijk voor pellets op delangebv.nl.

Zeer praktisch

De pellets zijn zeer gebruiksvriendelijk. Ze zijn namelijk verpakt in 15kg zakken, daardoor zijn ze makkelijk te tillen en te verplaatsen. De meeste kachels zijn ook handig met het bijvullen. Je hoeft alleen steeds de zak bij te vullen. En bij het bijvullen is ook goed nagedacht. U kunt namelijk uw kachel vullen door een luik of lade dus er gaat geen warmte verloren. Ook komt er geen rook, stank of vonken vrij. Na de verbranding blijf er ook slechts 1% as over. Zo komt u ook niet met veel afval te zitten.

 

Houtpellets stoken zijn dus hartstikke praktisch en besparend, zeker een aanrader!