Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Hoe je nachtrust te optimaliseren?

Wanneer je nachtrust niet goed is, is dat natuurlijk niet fijn. Je bent niet uitgerust en je kan niet optimaal presteren, daar komt bij dat het ook nog eens niet goed is voor je gezondheid. Daar is misschien iets aan te doen! Hier volgen een aantal tips die jouw nachtrust misschien optimaliseren.

Dagelijks ritme

Zorg ervoor dat je een goed slaapritme hebt, ga dus elke dag rond dezelfde tijd naar bed. Het lichaam went dan aan uw bedtijd en maakt dan wanneer het bedtijd is melatonine aan. Dat zorgt ervoor dat u slaperig wordt en uw lichaam went daar dus alleen aan wanneer u routine erin brengt.

Minder cafeïne

Wanneer je veel cafeïne houdende producten consumeert verlaagt dat de kwaliteit van je slaap. En de koffieliefhebbers weten het vast al lang, maar cafeïne houdt u beter wakker. Een belangrijke tip dus, vermijd cafeïne! Ook moeten rokers voor het naar bed gaan oppassen met het gebruik van tabaksproducten.

Een goed matras

Een goed matras kopen is niet alleen goed voor uw nachtrust maar ook een investering in uw gezondheid. Zowel fysiek als geestelijk. Koop bijvoorbeeld een matrasaanhuis.

Geen schermen

Staren naar een fel scherm belemmert de ontwikkeling van melatonine. Melatonine heb je nodig om in slaap te vallen. Door voor het slapen gaan te kijken naar schermpjes zoals van je telefoon, computer of TV kan je lichaam niet goed melatonine aanmaken. Het beste is minstens een paar uur voor het slapen gaan geen scherm meer bekijken.

Overige tips

Allereerst ga niet naar bed met een volle of lege maag. Wanneer je maag nog vol is zal je lichaam het gaan verteren en is het dus nog erg actief. Met een lege maag naar bed gaan is ook niet goed, wanneer u dus trek heeft kunt u het best een vers stuk fruit pakken. Wat natuurlijk ook logisch is, zorg ervoor dat u in een donkere en stille slaapkamer ligt. En tot slot volg uw interne klok, daarmee bedoelen we volg uw eigenlichaan. Ga slapen wanneer u moe bent!