Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Waarom is LED verlichting zo populair in huis?

Tegenwoordig is led verlichting niet meer weg te denken uit de huizen. Dat komt omdat het vele voordelen heeft, maar ook nadelen. We geven een paar voordelen die ervoor zorgen dat de LED verlichting zo populair maakt.

Energiezuinig

Iedereen weet het waarschijnlijk al, maar het voordeel mag niet vergeten worden. De ledlamp is energiezuinig! Als je de ledlamp vergelijkt met de gloei of halogeenlampen bespaart de ledlamp wel 80 tot 90 procent. Een hele hoop dus. De terugverdientijd is daarom ook extreem kort. Daar komt dan ook nog eens bij dat de ledlamp langer mee gaat. Wanneer u een bedrijf heeft zal de terugverdientijd nog korter zijn. Kijk ook eens naar opbouwspots om de ledlampen mooi te verwerken.

Langere levensduur

Bij een gemiddelde levensduur van een gloeilamp duurt dat ongeveer 1000 uur, bij een halogeenlamp is dat 3000 en een spaarlamp of TL 5000 tot 10.000 uur. Bij een ledlamp ligt dit volgens de fabrieksopgave veel hoger, minimaal 35.000 uur. Daar zijn alleen wel twijfels over. De garantie is toch 2 jaar dus fabrikanten kunnen zeggen wat ze willen, daarom zijn er twijfels over. Philips is echter een uitzondering met een garantie van 3 jaar. Maar zelfs dan is het bij een hele dag branden geen 35.000 uur. Ga er maar van uit dat de ledlamp gemiddeld 20.000 uur mee gaat, alsnog super lang dus!

Licht

Ledlampen kunnen ook alle soorten kleuren licht geven. Je kan de lampen dus zo instellen naar hoe jij het wilt. Daar komt bij dat een ledlamp in tegenstelling tot de spaarlamp en TL-buis gelijk vol licht geeft, de lamp hoeft zichzelf niet op te warmen en wordt ook nog eens niet warm. Dat is weer een voordeel dat u meer veiligheid garandeert. Ook flikker het licht niet en zijn de ledlampen steviger gebouwd.