Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Een inloopdouche is nog altijd populair

De douche blijkt voor de Nederlanders een zeer belangrijk onderdeel voor het sanitair. Waaruit blijkt dat? Dat blijkt uit de ‘bad eruit en douche erin’ trend. Die was namelijk in drie jaar toegenomen van 18 procent naar 22 procent. Dat is alleen niet de enige douche trend er zijn er nog vier, hier volgen de vijf belangrijkste douche-trends op dit moment!

Inloopdouche

Afgelopen jaar is de trend ‘inloopdouche’ alleen maar meer toegenomen. Vijf jaar geleden zij namelijk 38 procent van de consumenten dat de inloopdouche de belangrijkste trend is, nu is dat 45 procent. De inloopdouche is namelijk een stoere, moderne douche met een minimalistisch kader en het heeft een beetje een industriële uitstraling. Die eigenschappen maken de inloopdouche zo populair. Wilt u uw douche een industriele look geven kijk dan even naar goedkope douchewanden!

Grote douchekoppen

De grote douchekoppen en watervaldouches worden tegenwoordig door 43 procent genoemd als trend. In 2014 was dat 35 procent. Dit komt onder andere door de ontwikkelingen die de grote douchekoppen hebben doormaakt de laatste jaren. Tegenwoordig is er namelijk een PowderRain technologie die de douchestraal zes keer verfijnt. Er zijn nog meer nieuwe verbeteringen die het douchen nog aangenamer maken.

Softclosing en scharnieren

Door 15 procent van de consumenten worden de softclosing douchedeuren genoemd als trend. Dat verschilt niet veel met het voorgaande jaar. Niet alleen softclosing speelt voor de producenten een belangrijke rol maar ook de scharnieren worden steeds belangrijker. Ook deuren zijn verder door ontwikkeld zodat alles royaal kan worden geopend. Het douche genot wordt steeds aangenamer!