Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Zo kun jij je bed stylen

Een bed is veel meer dan een functioneel onderdeel van de slaapkamer. Natuurlijk: een goede nachtrust en comfort staan op nummer één, maar als centraal punt van de slaapkamer maakt een goed gestyled bed zeker een verschil in algehele uitstraling.

 

Een van de meest simpele manieren om jouw bed te stylen is door kussens toe te voegen. Van kussens kun je er eigenlijk niet te veel hebben. Een dubbele laag kussens helpt al enorm. Bovendien werkt een extra kussen ondersteunend als je rechtop zit in bed, bijvoorbeeld om in de ochtend te genieten van een ontbijt op bed!

 

Daarnaast kun je met textuur heel veel dynamiek creëren. Leg een sprei losjes over het je dikke winterdeken of luchtige zomerdeken, dan ziet je bed er ineens een stuk levendiger uit. Hierbij past ook dat je sowieso je bed niet perfect hoeft op te maken. De just-out-of-bed-look bij kapsels werkt ook bij bedden.

 

Je kunt ook variëren in beddengoed. Denk dan aan verschillende dekbedovertrekken en kussenslopen. Is jouw dikke dekbed net te warm? Zomerdeken over het bed heen en klaar! Zorg er dan wel voor dat je het bed opvult met bijvoorbeeld – al is het maar voor decoratie – een sprei en extra kussens. Zo’n zomerdeken is namelijk een stuk minder dik uiteraard en je wilt niet dat jouw bed leeg lijkt.

 

Dit sluit goed aan bij het idee van laagjes creëren. Extra dekens, kussens en dergelijke zorgen voor diepte in het bed en dat maakt je bed een stuk knusser én doet het groter lijken. Tot slot kun je jouw bed opfleuren met kleur. Heel simpel, maar veel mensen vergeten het. Strak wit of zwart is mooi, maar het zal er nóg meer uitknallen als je er bijvoorbeeld een gekleurd kussen op legt. Het belangrijkste is dat je jouw bed gaat beschouwen als belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Je kunt je slaapkamer nog zo mooi stylen: als je bed er matigjes bij staat, verdwijnt de kracht van de overige decoratie als sneeuw voor de zon. En zoals je ziet zijn er talloze manieren waarop je van jouw bed een waar kunstwerk kunt maken.