Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Artikel over de voordelen van een vloerkleed

De een zweert bij laminaat op de vloer; de ander voelt zich prettiger bij tegels. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is mogelijk om er je vloer mee te bedekken. De vloer in een huis heeft niet alleen een praktisch nut. Het maakt echt onderdeel uit van je interieur. Toch is een kale vloer in een huis als een broek zonder riem: nét niet. Vloerkleden bieden dé oplossing om jouw interieur te laten leven.

Een vloer wil je niet te gek maken, omdat het er langere tijd zal liggen en je het liefst de mogelijkheden open houdt om je interieur naar jouw voorkeur en stemming te ontwerpen. Vloerkleden zijn zodoende perfect om voor warmte en dynamiek in je interieur te zorgen. Je kunt ze volledig kiezen naar jouw wensen en bevalt het op een gegeven moment niet meer, kun je jouw vloerkleed gewoon weer opbergen of omwisselen voor een ander!

Naast figuurlijke warmte zorgen vloerkleden ook letterlijk voor warmte. Blote voeten op koude tegels… Vloerkleden zijn dé manier om die voeten warm te houden. Wil je dit effect extra benadrukken? Kies dan voor een vloerkleed met een hoogpolig karakter. Dan krijg je een wollen gevoel, wat zorgt voor extra comfort.

Een groot voordeel van vloerkleden is dat ze je interieur kunnen verbinden. Heeft het dezelfde kleur als een kast of bepaalde accessoires? Dan zorgt jouw vloerkleed voor balans in je interieur. Dit merk je ook heel goed als je het vloerkleed plaatst onder je meubels. Een bank en fauteuils die alleen, al is het maar een klein beetje, staan op het vloerkleed, worden letterlijk met elkaar verbonden. Het is op die manier enorm makkelijk om bijvoorbeeld een zithoek te creëren. 

Tot slot werken vloerkleden geluiddempend. Heb je weinig meubels in de kamer staan, dan kan het geluid nog weleens hard, schel of zelfs galmend door het huis klinken. Een vloerkleed absorbeert dit geluid. Een bonusfunctie dus van deze fraaie, praktische en vooral mooie woonaccessoires.