Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Artikel over hoe belangrijk privacy is in huis.

Een lekkere barbecue bij vrienden, twee weken met de benen omhoog aan het strand of warme zomeravonden bij de buren: de zomer brengt een hoop fijne momenten met zich mee. Het brengt ook een hoop momenten met zich mee waarop je dus niet thuis bent en inbrekers bijna vrij spel krijgen. Gelukkig is er ontzettend veel wat je kunt doen om jouw huis inbrekerproof te maken.

Een van de belangrijkste manieren om dit te doen is door te zorgen dat alles goed op slot zit. Dit klinkt logisch, maar niet ieder slot is hetzelfde. Deuren die je van binnen kunt sluiten met een knip zijn zeker aan te raden en een goed slot, zoals cilindersloten, zorgen ervoor dat de inbreker letterlijk voor een dichte deur komt te staan.

Tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat inbrekers niet zeker weten of er wel of niet iemand thuis is. Een groot raam laat veel licht binnen, maar geeft ook meer opties om naar binnen te gluren. Denk er daarom eens over na om bijvoorbeeld rolluiken of grote gordijnen aan te schaffen. Kies je voor lichte gordijnen, dan kun je ’s avonds als je weggaat het beste een of meerdere lampen aan laten. Zo denken inbrekers dat er iemand thuis is!

Bij privacy moet je niet denken aan een kluizenaar die bang is dat de overheid alles van hem te weten komt. Het is doodnormaal dat je in je eigen huis wilt rondlopen zonder dat iemand je constant kan begluren óf dat er iemand zonder dat jij dat wil aan jouw spullen komt. In de winter wordt er vaker ingebroken, maar dat betekent niet dat dit in de zomer totaal niet gebeurt. En het zal je maar gebeuren. De gedachte alleen al dat iemand door jouw spullen is gaan snuffelen en dingen heeft meegenomen die niet alleen materiële waarde hebben, maar ook op persoonlijk vlak veel voor je betekenen, is ondragelijk. Wees dan ook niet zuinig in het voorkomen van zo’n inbraak. Denk aan je privacy, want dat is je goed recht!