Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Maak jouw slaapkamer weer romantisch

Romantiek binnen een relatie is van vitaal belang, maar soms wordt het een ondergeschoven kindje. Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom de vonken er af en toe iets minder van afspringen. Het gaat er echter om dat je in oplossingen denkt. En daar helpen wij je een handje bij.

 

De romantiek begint waar de actie eindigt: in bed! Als je niet fit bent, heb je ook geen energie om aandacht te schenken aan jouw geliefde. Zorg dus voor een goede nachtrust en slaap in een goed bed. Het hoeft niet superluxe te zijn; het gaat erom dat je lekker ligt en slaapt als een roosje. Heb je geen ‘sexy’ bed, kleed hem dan leuk aan. Je kunt bijvoorbeeld een donker dekbedovertrek op je bed leggen om het spannend te maken. Extra kussens op je bed werken bovendien uitnodigend. En kies eens voor een andere kleur hoeslakens. Een zwart hoeslaken met een eveneens donker dekbedovertrek tovert jouw bed zomaar om in een speelparadijs. Dan is de eerste stap naar romantiek in de slaapkamer al gezet.

 

Een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven, is dat je kamer opgeruimd moet zijn. Maar zorg er niet voor dat het saai wordt! Een standaard witte kamer zonder accessoires werk niet echt uitnodigend. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn om een kamer netjes te maken of in ieder geval te doen lijken. Sluit alle kastjes, maak je bed netjes op en zorg dat er niet te veel rommel op de vloer ligt.

 

Donker is beter. Maar natuurlijk niet te donker. Spannend donker. Geen fel licht, maar gedimd licht, zoals kaarslicht. Wil je helemaal uitpakken en romantisch waxinelichtjes verspreiden door je kamer? Wees dan extra voorzichtig, want waxinelichtjes worden ontzettend warm aan de onderkant, waardoor ze zomaar brand kunnen veroorzaken. En je wilt vuur in de slaapkamer, alleen niet op die manier! Plaats dus altijd iets, bij voorkeur een mooie houder, onder de waxinelichtjes. Geen zin in dat risico? Kies dan een gaaf lichtsnoer. Het is meteen een toffe accessoire in je slaapkamer en het werkt ook nog eens sfeer verhogend, zeker als je het boven je bed hangt.

 

Niet onbelangrijk: overweeg om de tv weg te doen. De slaapkamer hoort een plek te zijn waar je aandacht hebt voor jezelf (door te slapen) en voor elkaar. De verleiding van televisie is groot en we kennen allemaal wel de scènes dat je in slaap dommelt tijdens het tv kijken. Van romantiek komt er dan niets meer terecht. Je kunt er in die zin ook voor kiezen om eens samen met je vriend of vriendin naar bed te gaan, ook al is een van jullie nog niet echt moe. Hier past de laatste tip goed bij: schenk elkaar aandacht. Wees lief en geef de ander complimentjes, maar wel complimentjes die je meent. En luister naar wat de ander te vertellen heeft. Op die manier komt de stemming er vanzelf in. Je zult zien dat het écht niet heel moeilijk is om romantiek in de relatie te bewaren, zolang je maar een beetje moe