Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

dit is het gordijn waar jij naar zoekt!

Het nadeel van grote gordijnen is dat je bij de minste irriterende lichtinval het volledige gordijn moet sluiten. Daarmee bedek je direct het hele raam en raak je de overige lichtinval kwijt. Dé oplossing voor dit probleem is het vouwgordijn. Je kiest er zelf voor hoeveel lichtinval er is en kunt je privacy gewaarborgd houden, zonder dat je het raam helemaal blokkeert. Ideaal!

 

Een van de grote voordelen van vouwgordijnen is de strakke uitstraling. Doordat er ronde staafjes aan de achterkant van het gordijn – dit worden baleinen genoemd – op gelijke afstand van elkaar staan, wordt het vouwgordijn verdeeld in horizontale stroken. Laat je ze hangen, dan zorgt dit voor een stoere, strakke look en trek je het op, dan vouwen de stroken netjes in elkaar. Wanneer je voor de juiste stof kiest, bevorderen vouwgordijnen bovendien de akoestiek en isolatie in huis.

 

Een gordijn moet per definitie niet te dominant aanwezig zijn in je interieur. Het is daarom van belang dat je goed kijkt welke materialen, kleuren en eventueel patronen het beste passen bij jou en je huis. Vouwgordijnen kun je natuurlijk overal in huis ophangen en voor de verschillende locaties heb je verschillende mogelijkheden.

 

Zo is het mogelijk om voor bijvoorbeeld de slaapkamer te kiezen voor een verduisterende laag. Geen straaltje daglicht dat er doorheen valt! Perfect dus als je een alternatief zoekt voor een rolluik. Zoek je extra warmte, dan kun je jouw vouwgordijnen laten isoleren. De helft van de warmte wordt hierdoor vastgehouden!

 

Een vouwgordijn kost gemiddeld tussen de vijftig en honderd euro. Kies je voor specifieke stoffen, afwerkingen, kleuren of patronen, dan liggen deze kosten uiteraard hoger. Het is daarom verstandig om vouwgordijnen regelmatig te reinigen. En dat is bij vouwgordijnen enorm makkelijk. Belangrijk is wel om ze alleen te wassen – en dit moet gebeuren op maximaal dertig graden Celsius – als het écht nodig is. Zo blijven jouw vouwgordijnen lang mooi en functioneel!