Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Houtkachel of gashaard?

In de Green Deal huishoudelijke houtverwarming staat dat we over ruim tien jaar liefst de helft minder schadelijke stoffen moeten uitstoten met onze kachels en open haarden. Veel mensen zijn zich zodoende aan het oriënteren op een nieuwe kachel en waar moet je dan voor gaan? Een houtkachel of een gashaard?

 

Ongeëvenaard

Een koude winteravond breng je gezellig door met je gezin. Warme sokken aan, chocolademelk in de hand en een spannende film op tv. Er is maar één ding dat ontbreekt: knetterend vuur. Een heerlijke geur en natuurlijk de warme vlammen. Dat zijn de ongeëvenaarde aspecten van een houtkachel. Voordat je besluit een houtkachel aan te schaffen, moet je jezelf wel bedenken dat je natuurlijk hout moet kunnen opslaan. Houtkachel uitzoeken? Dan zijn er een heleboel opties. Bij Droomkachels kun je kiezen uit een vrijstaande houtkachel, een inzet- of hangende kachel of voor een inbouwkachel. Het mooiste is dat deze kachels een rendement hebben van minimaal zeventig procent!

 

Liever een gashaard?

Het belangrijkste van een kachel is natuurlijk dat het warmte uitstraalt en welke kachel heeft alle gemakken van een houtkachel, maar niet het knetterende hout, de geur en de noodzaak om hout op te slaan? Precies. Gashaard! Wat een gashaard nog meer aantrekkelijk maakt, is dat er in korte tijd veel warmte opgewekt kan worden. Dat maakt het mogelijk om korte perioden vuur te stoken. Een gashaard zet je ook nog eens op iedere plek in je huis die jij daar geschikt voor acht. Je bent niet afhankelijk van het afvoeren van rook. Als klap op de vuurpijl bepaal je volledig zelf wanneer je de gashaard uitzet. Het is in die zin een ontzettend flexibele manier van stoken.

 

Of je nu voor een gashaard gaat of toch voor een houtkachel: je wint altijd aan sfeer. Beiden zijn designitems op zich. Waar je bij de houtkachel volledig voor de sfeer en het écht stookgevoel gaat, kies je met een gashaard voor praktische functionaliteit.