Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Handig advies over douchedeuren

Een goede douchecabine kopen lijkt een abc’tje, maar is toch vrij lastig. De keuzes zijn namelijk talrijk. In dit artikel helpen wij je bij het maken van de voor jou juiste keuze.

 

Allereerst moet je bedenken welke vorm het beste past in jouw badkamer. De meest gebruikelijke vorm is het vierkant en de rechthoek. Je krijgt dan een strakke uitstraling, waarbij je met een rechthoekige douche extra ruimte hebt om te bewegen. Een andere mogelijkheid is kwartrond. Deze douchecabine is ideaal voor mensen met een kleine badkamer. Let er wel op dat deze douche over het algemeen twee douchedeuren heeft, waar een vierkante of rechthoekige douche vaker één douchedeur heeft. Twee deuren maken de instapruimte daarentegen wel groter. Dat is ook het geval bij de vijfhoekige douche, die de minste ruimte in de badkamer inneemt.

 

Douchedeur

Afhankelijk van de vorm van de douchecabine heb je een bepaalde instap. Vervolgens moet je bepalen wat de beste douchedeur is voor jouw douche. Wil je een goede douchedeur kopen, dan moet je bepaalde mogelijkheden in acht nemen. Zo zijn er draaideuren, die naar buiten opendraaien en zodoende ruimte nodig hebben. Schuifdeuren zijn een uitstekende optie als er geen draairuimte is, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je douche iets breder dient te zijn. Pendeldeuren zijn een ander alternatief voor draaideuren. Twee deuren kunnen naar buiten én naar binnen openzwaaien. Het is zodoende een tussenoplossing voor de schuifdeur en draaideur. In die categorie vallen ook vouwdeuren. Het enige nadeel van een vouwdeur is dat het ruimte in beslag neemt tijdens het openen en dichtdoen.

 

Wat voor glas?

Kies je een deur met glas erin, dan is het natuurlijk van belang wat voor glas dit is. Kies je voor doorschijnend glas of niet? Je hebt ook de mogelijkheid om glas in verschillende kleuren te kiezen. Zo kun jij jouw douchedeur dus écht maken zoals jij wil.