Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Zo ziet jouw perfecte bad er uit!

Ieder mens verdient een bad, omdat ieders mens een plek nodig heeft om uit te rusten na hectische, drukke dagen. Onterecht denken sommigen dat hun huis niet geschikt is voor een bad. Zelfs in hele compacte badkamers past een bad!

 

Klein, maar fijn

Een hoekbad, of inbouwbad, is ideaal voor kleine badkamers. De randen van het bad staan tegen een of meerdere muren, wat je bovendien ruimte geeft om spullen op de badrand te plaatsen.

 

Over het algemeen zijn hoekbaden rechthoekig. Wil je extra ruimte besparen? Kies dan voor een bad met vijf hoeken, waarbij één hoek dus wordt ‘afgesneden’. Lange mensen kunnen bovendien kiezen voor een extra lang bad, mits daar natuurlijk ruimte voor is.

 

Combo

Het douchebad is misschien wel de bekendste badvorm in Nederland. Je kunt er dan zelf voor kiezen om te badderen waar je doucht of douchen waar je baddert. Het douchebad verschilt iets in vorm van het inbouwbad, omdat het douchebad een recht aflopende rand heeft. Op deze manier ondervind je geen hinder van een schuine rand tijdens het douchen. Douchebaden zijn er verschillende soorten en maten, evenals het kraansysteem. Zo kan het zijn dat de badkraan van de douche en het bad ineen zitten of dat zij los van elkaar gemonteerd zijn.

 

Een wereld gaat open…

Als je meer dan genoeg ruimte hebt voor een bad. Het assortiment is enorm voor grote badkamers. Denk aan een ouderwets vrijstaand bad, juist een modern ingebouwd bad of een whirlpool. Doordat je de muren vrijlaat, lijkt je badkamer juíst groter, ook al neemt het bad meer plek in. Bovendien kun je, wanneer je voor een iets groter bad kiest, de badkraan openzetten om lekker romantisch met twee personen te genieten van het warme water.

 

Belangrijk is hierbij wel dat je de verhouding tussen het bad en de badkamer goed houdt. Een te groot bad zorgt er immers voor dat je badkamer weer kleiner lijkt. Maar verder ben je volledig vrij in spannende keuzes, zoals het bad midden in de badkamer, een bad met ongelijke randen of zelfs het bad in de slaapkamer, in plaats van de badkamer.

 

Een mooie middenweg

Een half vrijstaand bad is dé oplossing als je badkamer net niet groot genoeg is voor een vrijstaand bad. Deze baden kunnen met twee kanten tegen de muur staan, maar ook met één kant. De andere kanten zijn vervolgens mooi afgewerkt, zodat het net lijkt of het volledige bad vrij staat. Doordat het badframe al onder het bad is gemonteerd, is een half vrijstaand bad ook nog eens makkelijker te installeren dan een hoekbad.