Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Wat zijn terrasplanken van composiet?

Bij WoodComposiet verkopen we composiet terrasplanken. Deze verschillen enorm van reguliere terrasplanken en dat zit hem natuurlijk in het materiaal: composiet. Composiet is een kunststof, welke is gevormd om materialen sterker te maken. Normaliter gebeurt dit uit twee elementen en het bekendste voorbeeld is WPC, oftewel Wood Plastic Composite. Daar zijn hout en plastic samengevoegd, om extra sterkte te creëren. Vezel versterkt kunststof, of FibreReinforcedPolymer (FRP), zoals het officieel heet, is een ander voorbeeld hiervan.

 

Bij FRP is polymeerhars aangevuld met glasvezel. Wat opvalt bij eigenlijk alle composietproducten, is dat de voordelen enorm zijn. Ze worden lichter, omdat ze door de ‘samensmelting’ sterker zijn. Producten worden zodoende ook duurzamer, want ze gaan langer mee. Dat geldt ook voor de terrasplanken van WoodComposiet.

 

WoodComposiet

Met tientallen jaren aan ervaring weten we precies hoe de tuinbranche in elkaar steekt. Velen doen zich voor als expert, maar zijn dat overduidelijk niet. Wij laten ons niet afleiden; kwaliteit blijft voorop staan. We maken zodoende gebruik van composiet dat jarenlang hét product in Zuid-Amerika is. Als het daar extreme temperaturen kan weerstaan, is Nederland geen probleem. Composiet terrasplanken moeten immers jarenlang meekunnen, ongeacht het weer.

 

Het bijzondere aan ons composiet is dat écht lijkt op hout. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks onderhoud nodig is en dat er geen splintervorming plaatsvindt of verkleuring. Dit alles heeft ermee te maken dat de composiet terrasplanken zijn gevormd uit gerecycled kunststof en FSC-gecertificeerde houtvezels.

 

Dat dit composiet niet alleen in Zuid-Amerika, maar ook hier gewaardeerd wordt door klanten, blijkt wel uit het feit dat WoodComposiet in Europa te boek staat als een van de grootste verkopers. Ook voor garantie op de composiet terrasplanken is WoodComposiet een voorloper. Andere bedrijven geven tientallen jaren garantie, terwijl composiet slechts vijftien jaar bestaat. Vandaar dat wij dat jaartal dan ook aanhouden voor garantie op verrotting.