Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Voordelen van een inloopkast

Een inloopkast is een droom van veel vrouwen. Vol met hakken en kleding is de inloopkast bezet. Maar wat zijn de voordelen van het laten maken van een inloopkast op maat? “Op maat” zegt niets anders dan dat een kast helemaal naar wens van de klant wordt gemaakt. Denk dan aan hoe het design moet zijn, maatvoering, kleurstelling en inrichting van de kast. Het grootste voordeel is dus dat de kast helemaal past bij de sfeer en woonruimte van uw huis. Daar komt bij dat de ruimte ook efficiënter gebruikt zal worden.

 

Wanneer moet u zeker voor een inloopkast op maat kiezen?

In sommige situaties is een inloopkast een aanrader. Namelijk op het moment dat uw ruimte een afmeting of afwijkende vorm heeft bijvoorbeeld een schuin plafond of ronde kamer. Wanneer dat het geval is wordt het moeilijk een inloopkast te vinden die precies in die ruimte past. U kunt er dan voor kiezen een zelf te maken of te laten maken op maat. Wanneer je er voor kiest de kast op maat te laten maken ben je verzekerd dat de kast als één geheel in de woning zal passen. In de inloopkast zelf kunt u kledingkasten met schuifdeur verwerken dat maakt het nog mooier.

 

Bedrijven die maatwerk leveren gaan heel erg ver in het invullen van het begrip “maatwerk”. De maatwerk mogelijkheden voor de kasten zijn heel breed. Dat kan met de stijl te maken hebben maar ook de uitvoering, kleurstelling, inrichting en maatvoering.

 

Persoonlijk advies over inloopkasten op maat

Wanneer u persoonlijk advies wil van experts kunt u meestal wel langs de bedrijven op. Om advies te vragen. Daar zijn namelijk de vakmensen die er alles van weten, zij leggen u graag de voordelen uit en helpen u met het maken van een keuze door uw vragen te beantwoorden. Zij kunnen ook helpen met het meten en opbouwen van de inloopkast bij u thuis.