Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Idee├źn voor je tuin

Het is bijna vol op zomer en waarschijnlijk staan je tuinmeubelen allang weer buiten. Toch hebben we hier nog wat inspiratie voor in jouw tuin!

Neem binnen mee naar buiten

De tuin wordt steeds vaker gezien als een verlengstuk van het interieur binnen. Kijk daarom goed naar de kleuren die je binnen hebt zodat je het mooi naar buiten laat overlopen. Het meubilair is een belangrijk onderdeel daar in. Kies dan voor materialen die je binnen ook gebruikt dat zorgt voor die goede overloopt zodat het mooier wordt. Wat nog mooier is, wanneer de woonkamer openslaande deuren heeft. Dat zorgt ervoor dat je je buiten ook een beetje binnen voelt, dat is ideaal omdat we tegenwoordig steeds meer mooie dagen hebben.

Dining loungesets

Een trend die 2019 onmisbaar wordt zijn de loungeset voor in de tuin. En dan niet zomaar een loungeset, maar een dining loungeset. Door culinaire series op Netflix en 24Kitchen willen we thuis ook steeds luxer gaan dineren. De barbecue krijgt ook een andere uitstraling en zorgt voor optimaal comfort omdat er een hele lounge dining set bij zit. Nadat je gegeten hebt steek je de fakkels aan en pak je een biertje erbij waardoor je het ideale vakantie gevoel bij jezelf creëert. Bovendien is het handig omdat het beide werelden combineert, het is dus niet erg als je niet kan kiezen tussen een tuinset of loungeset. Voor de lagere tafel bij een normale set is een hogere ingeruild. Zo kun je naast relaxen, ook spelletjes spelen aan deze meubelen.

Design

Na dit jaar gaat in de tuinmeubelwereld design een nog grotere rol spelen. Mensen willen een tuin die niet zoals alle andere tuinen zijn, bijzonder meubilair hoort daar dus bij. Natuurlijk bestaan de standaard gevlochten en houten stoelen nog steeds, ze zijn alleen dan net een tikkeltje anders ontworpen. Dat zorgt dan ervoor dat ze bijzonder zijn en exclusief. Combineer je tuin met verschillende materialen zoals kunststof met hout, zet daar een moderne tafel bij en wat traditionele stoelen en je hebt al een andere tuin dan alle anderen.