Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Waar let jij op bij het kiezen van tuinmeubilair?

Waar let jij op bij het kiezen van tuinmeubilair?
De zomer komt eraan, de tijd van heerlijk barbecueën, relaxen in de tuin en lange zomer avonden. Beleef plezier met familie en vrienden door comfortabel meubilair in je tuin te plaatsen. Met een loungeset, picknicktafel of schommelbank maak je optimaal gebruik van je tuin of balkon. Wat vind jij mooi? Bekijk de tips en trends

 

Laat je door de leukste trends inspireren
Denk na over verschillende materialen wanneer je een tuinmeubel aan wilt schaffen. Denk na over wat het mooiste in jouw tuin past. Het ene materiaal heeft ook meer onderhoud en bescherming nodig dan de ander. Nooit is een tuin af. Maak bijvoorbeeld een gezellige hoek met romantische kandelaars of leuke plantenbakken.

 

Houtsoorten
Omdat hout een natuurlijk product is past hout meubilair in iedere tuin. Het zijn vaak comfortabele en robuuste meubelen. Het vergt ook weinig onderhoud. Vuil wordt door de regen weggespoeld en met een harde borstel en goede houtreiniger kan je het laatste vuil weghalen.

 

Kunststof, aluminium en stalen meubelen
Wanneer je een materiaal zoekt die goed bestand zijn tegen regenwater ben je bij kunststof en aluminium aan het goede adres. Ook deze materialen hebben weinig onderhoud nodig en zijn makkelijk te verplaatsen. Dat heeft alleen ook een nadeel want wanneer het hard waait, waait het meubilair ook makkelijk weg.

 

Rieten materialen
Meubelen van riet zijn erg duurzaam dus hebben ze ook een lange levensduur. Wel gaat vuil vaak tussen vlechtwerk. Het is raadzaam meubelen regelmatig schoon te maken met een sopje. Daar komt ook nog eens bij dat het noodzaak is dat de meubelen worden afgedekt, vocht kan de levensduur namelijk flink verkorten.

 

Ontdek
Er is in ieder geval genoeg en een groot aanbod tuinmeubelen.Ontdek de diversiteit in meubelen en herken de zomerkleuren van dit seizoen. Zo kom je al een heel eind en kan je je tuin een mooie relaxte uitstraling geven. Je kan ook je tuinmeubelen personaliseren dat is ook mooi en zo maak je het eigen. Vergeet niet te denken aan opberging, bescherming en duurzaamheid.