Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Opsluitbanden zijn onmisbaar bij uw bestrating, maar waarom?

Nadat je een mooie oprit of tuinpad hebt aangelegd ziet het er mooi en strak uit. Na een tijdje wordt dat al minder door de kieren tussen de stenen waardoor het er slordig uit komt te zien. Herken je dit? Kies dan voor opsluitbanden, die voorkomen die kieren en zorgen ervoor dat de bestrating wordt opgesloten. De bestrating kan dan geen kant meer op. De gaten en kieren zullen verleden tijd zijn. Het blijft er langer mooi bij liggen en de levensduur wordt verlengd.

 

Opsluitbanden bevestigen

De banden worden voor extra stevigheid diep in de grond gevestigd. Zo kan de bestrating goed worden tegengehouden en blijft het strak. Omdat het diep in de grond wordt gevestigd zorgt het er ook voor dat de opsluitbanden niet zichtbaar zijn. Je kan ze ook wel zichtbaar maken om bijvoorbeeld een duidelijke afscheiding te maken tussen tuinpad en beplanting. Door dat te doen voorkom je dat planten over het pad heen willen groeien. Je kan er ook hoogteverschillen mee maken. Wanneer je kiest om de banden duidelijk zichtbaar te maken kan je ze het best in dezelfde kleur maken zodat de bestrating een mooi geheel wordt.

 

Soorten opsluitbanden

Je hebt heel veel verschillende soorten opsluitbanden in allerlei soorten en maten. De opsluitbanden moeten wel dikker zijn dan de bestrating. Dat hangt dus van de dikte van de bestrating af. Wanneer u bijvoorbeeld tegels van 5 cm dik legt, zou 8 tot 10 cm dikte van de opsluitband geschikt zijn. De opsluitbanden zijn er ook in verschillende vormen. Je hebt rechthoekige en ronde opsluitbanden, ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Antraciet is tegenwoordig een hele populaire kleur voor uw opsluitband in een moderne tuin. Betongrijs, zwart of zelfs rood is ook een aanrader! Een opsluitband is dus makkelijk aanpassen aan de stijl van uw tuin. Zo kan iedereen een bestrating aanleggen die zijn of haar persoonlijke smaak mooi vindt.