Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Hoe style jij je ramen?

 

Het verschil tussen horizontale jaloezieën van hout, pvc en aluminium?

Aluminium, hout of pvc, daar worden de horizontale jaloezieën van gemaakt. Heb je geen zin om volgend jaar alweer je hippe raamdecoratie te vervangen? Dan zijn de horizontale jaloezieën geschikt. Het is klassiek en tijdloos, daarbij komt dat je het kan aanpassen naar jouw stijl. Je kan de jaloezieën op elk interieur aanpassen door het uitgebreide aanbod van kleuren, materialen en decoratie. We vertellen je meer over de drie verschillende jaloezieën zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw huis! Wil je alvast een paar jaloezieën bekijken kijk dan naar PVC jaloezieën van Topjaloezieen.nl.

 

Horizontale jaloezieën

De horizontale jaloezieën kunnen kantelen door de lamellen waaruit ze bestaan. Doormiddel van dat kantelen kan je de hoeveelheid licht dat door de ramen komt doseren. Zo kun je het zonlicht en de privacy aanpassen, super functioneel dus! Ze zijn te verkrijgen in allerlei soorten kleuren en maten. Ze zijn ook geschikt voor alle soorten ramen hoe groot of klein ze ook zijn. Het bedienen van de horizontale jaloezieën gaat via een koord.

Aluminium horizontale jaloezieën, de voordelen:

De aluminium jaloezieën hebben een industriële uitstraling dus ben je opzoek naar iets stoers is dat een aanrader. Ze hebben ook een elegante en strakke uitstraling, ze zijn ook verkrijgbaar in meerdere kleuren. De aluminium jaloezieën zijn ook geschikt voor grote ramen. Deze jaloezieën zijn geschikt voor badkamers en ze zijn spatwaterbestendig daardoor zijn ze bestand tegen vocht. Dat is het grote voordeel van de aluminium jaloezieën. Maar er zit ook nog een maar aan! Ze moeten niet continu in aanraking komen met water want dan gaan ze wel kapot.

 

Houten horizontale jaloezieen, de voordelen:

Je kan veel kanten op met houten horizontale jaloezieen. Je creeert in ieder geval een warme en klassieke look. Je kan het hout ook in verschillende kleuren geverfd hebben dus je kan het helemaal naar je eigen interieur kleuren. De lamellen worden van echt hout gemaakt waardoor de uitstraling wordt versterkt.

 

PVC horizontale jaloezieën, de voordelen:

Ze hebben een uitstraling van echt hout en dat is daarom een goede oplossing wanneer je geen zin hebt om veel onderhoud te besteden aan de lamellen.De pvc lamellen geven een ruimte veel sfeer en warmte. Het voordeel van de horizontale pvc jaloezieën is dat ze eenvoudig zijn te reinigen met een droge of vochtige doek. Ze zijn ook heel goedkoop dus dat is ook fijn. Daar komt bij dat ze vochtbestendig zijn, dus voor elke ruimte zijn ze geschikt.