Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Tips om ruimte in je woonkamer zo goed mogelijk te benutten

Helaas hebben we niet allemaal een gigantisch huis. Maar dit neemt niet weg dat je met een klein huis niet veel mogelijkheden hebt. Het is alleen zaak om iets creatiever te zijn om je ruimte optimaal te gebruiken. Hier volgen een aantal tips om je woonkamer zo creatief mogelijk te benutten.

 

 

Tip 1: luchtigheid

Wanneer je kiest voor een bank die iets hoger staat door smalle poten, creëer je een gevoel van luchtigheid en ruimte. Dat komt omdat je dan onder de bank nog een stuk van de vloer ziet, dat soort voor dat gevoel.

 

Tip 2: wees creatief

Heb je hoekjes in je woonkamer, laat ze dan niet onbenut! Zwevende plankjes met dezelfde kleur van de muur zijn een uitstekende oplossing. Je hebt door die plankjes weer extra opslag ruimte en je kan er fotolijstjes of andere attributen op kwijt.

 

Tip 3: benut je hele muur

Een hele slimme en handige manier om meer opbergruimte te maken is door een grote opslagmuur te maken. Gebruik de hele muur en ga de hoogte in, je hoeft dan geen kasten aan te schaffen waardoor je weer ruimte in neemt. Hang er bijvoorbeeld plankjes op voor de extra opslagruimte en sfeer.

 

Tip 4: slimme bank

 

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk losse meubels hebt want wanneer je dat wel doet beperk je je eigen zithoek. Een uitstekende oplossing daarvoor is een hoekbank. Het is maar één meubel maar zorgt wel voor veel zitplaats en het zijn ook nog eens mooie bankstellen!

 

Tip 5: de slaapbank

 

Wil je nog zuiniger om gaan met je ruimte zijn multifunctionele meubels ideaal. Bijvoorbeeld een slaapbank: overdag een fijne bank en voor ‘s nachts een fijn bed. Of een krukje je kan er spullen op kwijt of op zitten, super multifunctioneel dus!

 

Tip 6: lichte kleuren

Een voor de hand liggende tip die waarschijnlijk iedereen al weet, maar we kunnen hem beter toch genoemd hebben. Ga voor licht interieur wanneer je een kleine woonkamer hebt. Witte meubels bij neutraal gekleurde muren maken de kamer gelijk een stuk ruimer.

 

Tip 7: fake it

Wanneer je een laag plafond hebt gebruik dan behang met verticale strepen om het hoger te laten lijken.

 

Tip 8: een opgehangen tv

Een woonkamer zonder tv is niet meer weg te denken uit ons leven. Maar waarom zou je een groot televisiemeubel gebruiken als je de tv kan ophangen? Wanneer je je tv ophangt aan de muur bespaart het alweer een hoop ruimte. Het is niet alleen ruimtebesparend maar ook stijlvol en het is makkelijker schoonmaken.