Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Waarom moet je kiezen voor een spiegelkast?

Een badkamer zonder spiegel, dat is ondenkbaar. Je begint en je eindigt je dag op de badkamer. Scheren, make-up aanbrengen of even je outfit checken voor je gaat. Je doet het altijd in de spiegel op de badkamer. De spiegel is dus onmisbaar. Voor het gemak plaats je een spiegel boven de wastafel en zorg je ervoor dat deze past in de stijl van je badkamer. Wanneer je weinig ruimte hebt op de badkamer is het ideaal om een combinatie van spiegel en opbergkast toe te passen. Dit bespaart namelijk veel ruimte. Hieronder komen nog een aantal voordelen van spiegelkasten.

 

Een badkamermeubel met spiegelkast, wat zijn de voordelen?

Het combineren van een spiegel en kast heeft meerdere voordelen. Het zorgt er op de eerste plaats voor dat je een aantal taken makkelijker kan uitvoeren. Denk aan het aanbrengen of verwijderen van make-up of lenzen inbrengen. Daarbij komt dat een spiegel een kleine badkamer groter doet lijken. Wie het moet doen met weinig ruimte, kiest het beste voor een spiegel. Want door de spiegel wordt het licht en de ruimte weerkaatst en dat heeft een vergrotend effect.

Wat betreft de keuze spreekt het natuurlijk voor zich dat je dan extra opbergruimte hebt, dat is altijd mooi meegenomen. Je kan er verzorgingsproducten, een kam, make-up en medicijnen. Daarbij komt het voordeel dat het er netjes opgeruimd uit ziet en alle spullen liggen op ooghoogte.

Het voordeel van een badkamermeubel op maat laten maken is dat je het helemaal naar jouw hand kan zetten en het bij de rest van de badkamer kan laten passen. Je kan dan ook zelf de grootte bepalen. Sta ook stil bij extra’s zoals de spiegelkast laten voorzien van een stekker of opbouwverlichting. Of een vergrotende spiegel, dit maakt het scheren en aanbrengen van cosmetica makkelijker. Dat soort zaken zijn geen overbodige luxe voor uw badkamer en het gebruikscomfort wordt er ook fijner door.