Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Inspiratie tips voor het behang in de keuken!

 

Wil je een levendige uitstraling in je keuken creëren dan is behangpapier ideaal. Zorg er dan wel voor dat het afwasbaar behang is dat is handiger behang voor in de keuken. Lees verder voor tips en inspiratie doormiddel mooie foto’s.

 

Glasvezelbehang

Voor in de keuken is glasvezelbehang ideaal. Het is duurzaam, stootvast en water werend. Het is ook makkelijk om oneffen muren te behangen. Het glasvezel behang is ook heel makkelijk te verven. Er zijn veel verschillende structuren van te krijgen. Een aan te raden merk is het Duitse merk Erfurt. Het is ontzettend sterk behang en kan tot 25 jaar meegaan. Ben je klaar met al die kleuren? Dan is het geen probleem om er een nieuwe kleur overheen te schilderen. Zorg er wel voor dat je altijd een kwalitatief goede verf gebruikt en dat die verf waterafstotende eigenschappen bevat. Laat je creativiteit los gaan! Een egale kleur kan je gebruiken maar je kan ook gebruik maken van verschillende kleuren. Tape de muur bijvoorbeeld zodat je verschillende vakjes krijgt en geef dan de andere vakjes verschillende kleuren, heel eenvoudig en kleurrijk.

 

 

Vinylbehang

Het beste water afstotend behang is vinylbehang. Het behang is afgewerkt met een plastic laag waardoor het makkelijker af te wassen is. En vaak denken mensen dat vinylbehang saai is maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Neem Groovy Magnets, het is afgewerkt met een vinyllaag en heeft een gamma magneetbehang. Het is ook praktisch omdat je er makkelijk vlekken van af veegt en je er boodschappenlijstjes op kan plakken. Er is keuze genoeg in verschillende soorten. Je kan ook gewoon op het behang verven dus geef het de kleur die jij mooi vindt. Zorg er wel voor dat je het schildert met kwaliteitsverf zodat het bij het poetsen niet vervaagt. Wat ook leuk is is krijtbord magneetbehang, bijvoorbeeld bij je kinderen op de kamer. Daarop kunnen ze leuk tekenen en foto’s op plakken. En het mooiste is dat het makkelijk afwasbaar is.

 

 

Vliesbehang

En dan hebben we nog een soort behang voor je, het vliesbehang. Dit behang is heel populair door het gebruiksgemak. Je brengt het namelijk gemakkelijk aan en het is gemakkelijk te beschilderen. Je kan het in verschillende varianten verkrijgen zoals decoratieve prints, fotobehang of overschilderbaarbehang. Je kan het behang makkelijk reinigen. Maar je moet wel oppassen omdat het heel erg dun is, voorzichtig poetsen dus!