Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

een makkelijke manier om je huis karakter te geven: vintage vloerkleden!

Voor een droominterieur is een mooi vloerkleed de basis. Tegenwoordig kan je voor een lage prijs zo een synthetisch kleedje kopen dat uit een fabriek komt. Het nadeel van zo’n fabriekskleedje is dat je het na een paar jaar alweer de prullenbak in kan knikkeren. Waarom kan je beter een authentiek vintage vloerkleed kiezen? Bij Pistache Design hebben ze een kenner, Sophie legt jou uit waarom.

 

Vintage vloerkleden
Vintage vloerkleden zijn ontzettend hip! Open een menig woon magazine en je ziet de mooiste vintage vloerkleden verschijnen. De populaire kleedjes worden door veel interieur winkels aangeboden, er is wel een flink kwaliteit en prijs verschil tussen de kleedjes.

 

Authentiek
Er zijn heel veel mooie authentieke vloerkleedjes maar hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? Allereerst, een authentiek vintage oosters tapijt houdt in tegenstelling tot het synthetisch kleedje veel mee zijn waarde. Het authentieke tapijt is ook makkelijker in het onderhoud, vuilafstotend en 100% gemaakt van wol. In de winter isoleert het authentieke tapijt en voelt het behaaglijk warm aan. Terwijl het tijdens de zomer heerlijke koel aanvoelt, het is dus voor ieder seizoen geschikt.

 

Veel karakter
Bij een oosters tapijt is er altijd goed nagedacht over het patroon en met veel liefde gemaakt. Ieder oosters tapijt is hierdoor uniek in zijn soort, daarbij komt dat zo’n tapijt vaak handgeknoopt is. Sophie zegt ook: “Een nieuw Perzischtapijt is ook een dure investering en een handgeknoopt tapijt is betaalbaarder. De slijtage zorgt voor een natuurlijk verouderingsproces, dat zorgt voor een mooi karakter van het kleed.

Minimaal 30 jaar oud
De handgeknoopte vintage vloerkleden bij Pistache Design zijn minimaal 30 jaar oud. Het bedrijf kiest haar tapijten voor het behoud van een groot cultureel erfgoed en wil de nieuwe generatie kennis laten maken met de authentieke tapijten. Je kan altijd langskomen in de winkel, er zijn er altijd een aantal aanwezig om zelf te kunnen aanschouwen hoe prachtig zo’n authentiek tapijt is. Bij Floorpassion.nl hebben ze ook een passie voor mooie tapijten. Kijk nu voor een vintage vloerkleed van Floorpassion.nl