Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Een pvc-vloer heeft vooral voordelen, en een paar nadelen

Laminaatvloeren of plavuizen moeten steeds vaker wijken voor de pvc-vloer, die zijn namelijk enorm populair. Al helemaal als je de voordelen van de pvc-vloer kent wil je niks anders meer. Plak pvc bij pvcvloeren.nl

 

Top 3 voordelen van de pvc-vloer

Zoek je een vloer dan zoek je naar het beste voor jouw woonsituatie. Als je nog twijfels erbij hebt lees dan deze voordelen eens:

 

  • Super sterk! Een groot voordeel van een pvc-vloer is dat ze ontzettend sterk zijn. Ze kunnen dus zeker tegen een stootje. Top voor veel belopen ruimtes. Geen slijtage bij veel gebruik van de vloer dus.
  • Uitstekend op vloerverwarming en -verkoeling! Een vloerverwarming of verkoeling is tegenwoordig ondenkbaar bij de meeste huishoudens. Daar wil je natuurlijk wel alles uit halen, daarvoor is een pvc-vloer uitstekend. Het voordeel van de pvc-vloer is dat het de warmte goed geleid en dus niet tegenhoudt.
  • Geluiddempend! Je wilt een rustige woonsfeer om te kunnen ontspannen in je huis. Je wilt dus geen vloer hebben die heel luidruchtig is. Een pvc-vloer is een hele stille vloer, de vloer dempt het contactgeluid uitstekend. Dat is niet alleen voor jou een voordeel maar ook voor de onderburen.

 

 

Naast de top 3 aan voordelen zijn er nog een paar voordelen die we graag willen delen met jou, hier zijn ze:

 

  • Natuurgetrouwe dessins. Bij Roobol zijn de pvc-vloeren voorzien van natuurgetrouwe dessins. Hierdoor zijn de vloeren nauwelijks te onderscheiden van houten vloeren. De vloeren voelen ook nog eens aan zoals hout.
  • Makkelijk onderhoud. Een pvc-vloer kan goed tegen water. De onderhoud is daarom ook geen moeite. Gewoon af en toe dweilen en regelmatig stofzuigen. Dweil de vloer wel met de pvc-reiniger dat houdt je vloer in een perfecte conditie. De pvc-vloeren kunnen dus ook prima in een badkamer of vochtige ruimte.
  • Warm en comfortabel gevoel. Laminaat en parketvloeren voelen erg hard aan, een pvc-vloer voelt een minder hard aan. Daarentegen voelen ze warmer en comfortabeler aan, je kan dus prima met je blote voeten of sokken over de vloer. Dit is ook een groot voordeel voor spelende kleine kinderen.
  • Duurzaam en milieuvriendelijk. In onze collectie zijn de vloeren duurzaam in de zin dat ze lang mee gaan. Daarom hebben ze ook een extra lange garantie. Niet alleen het gebruik is duurzaam maar ook de productie ervan. In het productieproces wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke stoffen.

 

Maar er zijn ook nadelen want ieder nadeel heb z’n voordeel. Die delen we ook:

 

  • Minder voordelig. De pvc-vloeren gaan langer mee waardoor het prijsverschil op de totale levensduur uiteindelijk klein is.
  • Geen rubber! Pvc-vloeren kunnen slecht tegen rubber, doe dus altijd viltjes onder stoelpoten, tafelpoten en kasten. Anders treed er misschien verkleuring op en dat willen we niet hebben.