Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Artikel over tips voor een sfeervolle tuin

8 tips voor een tuin met sfeer

 

In de zomermaanden willen we allemaal zo lang mogelijk genieten van de tuin. Bijvoorbeeld tot ’s avonds laat met vrienden borrelen onder de overkapping, heerlijk! Niemand wil alleen een saai grasveldje hebben met onkruid. Hiervoor hebben we 8 tips om je tuin sfeer te geven. Het zal nooit meer saai zijn.

 

  • Houtberging

 

 

Een openhaard of geen openhaard het maakt niet uit. Met hout kan je je tuin heel wat meer sfeer geven, bijvoorbeeld een houtberging. Meestal hebben mensen deze alleen voor de kachel, zodat het hout droog blijft. Echter is het ook heel handig voor je vuurkorf en het geeft ook nog eens meer sfeer. Twee vliegen in een klap!

 

  • Een houten terrasoverkapping

 

 

Een terrasoverkapping is een uitstekende investering. Het is namelijk heel functioneel voor een hoekje in de tuin waar je lekker kan zitten, je zit er dan ook nog eens droog als het regent. Regent het kan je er dus ook onder barbecueën of lekker genieten van het weer met vrienden.

 

  • Buitenparket

 

 

Een vlonder is heel mooi voor in de tuin, dat weten heel veel mensen. Maar ken je ook al het buitenparket? Dit werkt net als het parket voor binnen. Het verschil is dat het robuuster is en bestendig tegen alle weertypes. Je kan de parketvloer leggen op een tegelterras.

 

  • Waterput

 

 

Een waterput is heel romantisch en sfeervol voor in de tuin. Je kan het nog mooier maken door het mysterieus te verlichten en het te voorzien van mooie beplanting. Het maakt de tuin ook sprookjesachtig. Het neemt behoorlijk wat ruimte in, maar is zeker een aanwinst voor een sfeervollere tuin!

 

  • Blokhut

 

 

Wanneer je het sfeervol gaat inrichting kan je ook kiezen voor een topkwaliteit blokhut. Kies nooit voor een mindere kwaliteit want die hutten worden snel lelijk wanneer de kwaliteit niet goed is. Dat gaat dan ten koste van de sfeer. Een topkwaliteit blokhut zorgt niet alleen voor sfeer, maar geeft ook extra ruimte. Bijvoorbeeld voor een kamertje waar je je eigen ding kan doen. Een topkwaliteit begint al bij de kwaliteit van het hout. Douglas hout van Dejonghandelsonderneming.nl is altijd van topkwaliteit dus top voor een stoere blokhut.

 

  • Tuinmeubels

 

 

Je wilt natuurlijk ook lekker zitten in je tuin om ervan te kunnen genieten. Door voor elegante houten meubels te kiezen maak je je tuin nog sfeervoller. Dat ziet er niet alleen goed uit maar je kan er ook nog eens goed in zitten.

 

  • Vuurkorf

 

 

Wil je optimaal genieten van de lange zomeravonden is een vuurkorf een uitstekende keuze. Soms kan het in de avond in een keer frisser worden dus is een vuurkorf functioneel. Het geeft niet alleen warmte maar ook een gezellige knusse en romantische sfeer in de tuin. Je kan er zelf een bouwen van tegels en stenen, maar je kan ook een kant-en-klare korf kopen.

 

  • Pergola

 

 

Wil je je tuin nog een boost geven en heb je nog plek over? Dit kan door een pergola erin te zetten. Je kan die plant laten begroeien door mooie groene planten zoals de klimop, bloeiende planten kunnen ook mooie effecten geven. Het is hoe dan ook een aanrader voor liefhebbers van felle kleuren.