Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

4 tips voor een perfect gazon.

Gras onderhoud Voor een mooi groen gazon is gras onderhoud natuurlijk onmisbaar. Mensen die het gras graag zelf willen verzorgen krijgen van ons een uitgebreide handleiding zodat u dit zelf kunt doen. We bieden diverse onderhoudstips en trucs doormiddel van een uitgebreide omschrijving over hoe dat goed toe te passen.

Tip 1 Maai regelmatig uw grasmat dat is namelijk een noodzaak als u het goed wilt onderhouden. Minstens 1x per week is prima, als het voorjaar komt raden wij u wel aan het 2x per week te gaan doen. Doet u dit niet is uw gras niet meer optimaal verzorgd en krijgt u kans op problemen. U kunt het maaien met een kooimaaier of een cirkelmaaier. Wij adviseren u het te doen met een kooimaaier, omdat een kooimaaier het gras knipt. Als u het gras dagelijks kan maaien is dat nog beter, daarvoor is een robotmaaier ideaal natuurlijk. Ben je opzoek naar een goede gazonmaaier kijk dan eens op Gazonmaaier via Mastertools.nl

Tip 2 Sproei vaak want voldoende water is belangrijk bet het onderhouden van het gras. Controleer daarbij het vochtgehalte regelmatig. Net zoals het voor alle andere planten noodzakelijk is, is vaak sproeien voor gras dus ook noodzakelijk. Water is de eerste levensbehoefte voor gras. Maar pas op! Sproei niet te vaak. Wanneer het droog weer is moet je natuurlijk wel meer sproeien dan wanneer het regelmatig regent. Wanneer het heel warm is in de zomer maanden is het ook verstandig om de sproeiers aan te zetten wanneer het bijna nacht is en vroeg in de ochtend, waarom? Omdat de zon het water dan minder snel verdampt.

Tip 3 bemest tijdens het groeiseizoen. Naast het maaien en het besproeien van uw gazon is het ook belangrijk dat u uw gazon bemest. Om dit te doen tijdens het groeiseizoen is een van de vuistregels voor een goed en mooi gazon. Het groei seizoen duurt van april tot en met oktober, elke 6 tot 8 weken bestrooien met NPK Gazonmest. Om de graszoden van voedingsstoffen te voorzien is deze gazonmest samengesteld. Sproei het gazon wanneer het gras droog is na de bemesting. Wanneer u dit niet doet kunnen er zogenaamde “brandplekken” ontstaan, dat zorgt voor onherstelbare schade aan uw gazon.

Tip 4 Voor een schone grasmat raden wij u aan om het goed te verluchten, verwijder dus het dode materiaal uit uw gras. Dat vermindert de kans op schimmels. Het beste is om dit in de herfst te doen zodat het gazon schoon de winter in gaat. In het voorjaar kan je dat nog een keer herhalen. Kale