Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Hoe kan je je deuren oppimpen?

Deuren als functioneel onderdeel van je huis en inrichting. Regelmatig wordt standaard deurbeslag vervangen door deurbeslag met meer uitstraling, en daar blijft het dan wel bij. Maar waarom niet meer dan dat? Binnendeuren zijn een dankbaar object om te personaliseren. Om te beginnen; heb je de keuze? Kies niet voor een opdekdeur, maar voor een stompe binnendeur. Liefst kamerhoog. Hoe hoger, hoe statiger en hoe meer ruimtewerking. Hierbij drie ideeën met groots effect!

Idee 1 Niet langer wit, maar een kleurtoon die bij je interieur past. Vervang binnendeuren door stoere doorleefde houten deuren. Een mix van oud en nieuw geeft een interieur karakter. Dat wil iedereen. Onder de noemer ‘vintage’ heeft zo’n deur een flink prijskaartje, maar wie een beetje handig is weet wel adresjes waar je jouw unieke exemplaar kunt vinden.

Idee 2  Durf je echt? ga voor een fotoprint.De keuze is reuze, maar het effect ook! Door de optische dieptewerking van fotobehang, vergroot je deur opeens je woon- of slaapkamer.Maak het persoonlijk met een fotobehang van een eigen foto, die je maximaal het Feel Good gevoel geeft.

Wist je dat er al verzorgingstehuizen bestaan waar bewoners een print van hun eigen voormalige voordeur op hun kamerdeur hebben? De bewoners ervaren het als ‘thuiskomen’. Door deze vertrouwde deuren herleven lang vervlogen jaren.

Idee 3 Wat is eigenlijk een industriële look bij glazen deuren en wanden? Raak geïnspireerd door de stalen kozijnen uit de jaren 60. Stalen kozijnen kennen een lange geschiedenis.Tot aan halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw waren stalen kozijnen niet weg te denken uit een woning.

De stalen kozijnen waren sterker, gingen aanzienlijk langer mee en vroegen minder onderhoud dan de, toen ook veel gebruikte, houten kozijnen.

Met de opkomst van aluminium en kunststof kozijnen waren stalen kozijnen een tijdje ‘out of the picture’, maar inmiddels zijn deze unieke kozijnen, met hun robuuste uiterlijk, weer helemaal terug van weggeweest. Stalen binnendeuren zijn tijdloos, geven je woning klasse en geeft veel meer licht in de ruimte.