Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Artikel over handgemaakte trapleuningen

Bij het verbouwen van een woning zal de trap waarschijnlijk niet het eerste zijn waar je aan denkt. Toch is de trap een zeer sfeerbepalende factor in een woning. Dit geldt niet alleen voor de hal, maar ook zeker voor trappen die het centrale middelpunt van een huis vormen. Een onafgemaakte of verouderde trap kan de uitstraling van een moderne woning direct teniet doen. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend gevaarlijk als de traptreden of trapleuningen verouderd zijn. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen aandacht besteden aan hun trap. Trapleuningen zijn de sieraad van elke muur en daar mag best wel wat aandacht aan besteedt worden.

Waarom kiezen voor handgemaakte trapleuningen? Waarom zou je kiezen voor handgemaakte trapleuningen van Trapleuningspecialist.nlals er ook kant-en-klare modellen te vinden zijn? Het antwoord is simpel: met handgemaakte trapleuningen kies je voor kwaliteit, veiligheid en voor iets unieks aan de muur. Aan kant-en-klare modellen wordt vaak weinig aandacht besteedt. Deze worden machinaal in grote aantallen gemaakt en zien we terug in elke woning. Bij handgemaakte trapleuningen zien we duidelijk de liefde voor het vak en geeft de unieke vormgeving de woning ook nog eens een geheel andere uitstraling.

De ideale trapleuning is veilig én stijlvol

Trapleuningen horen niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ook mooi te zijn. Een trapleuning moet passen bij de uitstraling van jouw interieur en natuurlijk bij het soort trap. Met name handgemaakte trapleuningen zijn een goede keuze als je houdt van een stijlvolle en strakke trap. Ben je van plan binnenkort een trapleuning te zoeken of wil je snel een trapleuning kopen, overweeg dan zeker handgemaakte trapleuningen. Dat is niet alleen gunstig voor de creatie van een eigen unieke stijl, maar ook staan handgemaakte trapleuningen erom bekend dat ze bovengemiddeld veilig en robuust zijn.

 

De vormgeving van de trapleuningen Niet alleen de inrichting van je woning, maar ook de vorm van de muur waaraan de leuningen worden bevestigd, zijn bepalend voor de vorm van de trapleuningen. Meet daarom vooraf in welke maten en vormen optimale veiligheid garanderen. Bij een rechte trap zal een rechte leuning volstaan, maar wanneer je trap een bocht maakt of een hoek omgaat, dan is een trapleuning met glooiing mogelijk niet alleen veiliger, maar ook mooier dan meerdere, rechte trapleuningen. Er is eveneens keuze uit diverse vormen voor de leuning zelf, zoals rond, rechthoekig of vierkant. Door zelf het materiaal, de vorm, de kleur en montage te kiezen, maak je van jouw trapleuning een decoratief juweeltje aan de muur.