Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Een tuin vol leven met bloembollen!

Er staan gek genoeg steeds minder bloemen en planten in de tuin. Dat zorgt ervoor dat de natuur in de war raakt. Wil je naast genieten liever ook goed zijn voor de natuur? Plant dan dit najaar nog bloembollen. 

 

Goed tuingevoel

De tuin is er niet alleen voor jezelf, want jouw groene oase zorgt namelijk ook voor de vogels, egels, vlinders, bijen en allerlei andere dieren en insecten. Ze kunnen niet zonder groen, want het is letterlijk hun eten. Kortom, met veel groen zorg je voor veel leven in de tuin, en dat is goed.

 

Een belangrijke element voor het creëren van een levende tuin zijn bloembollen. Wanneer je deze in het najaar plant, zorgen ze er namelijk voor dat vlinders en bijen al vanaf het vroege voorjaar van bloemen kunnen eten. Je zult zien: dat geeft een heerlijk tuingevoel.

 

 

 

Kleine verandering

Hoe zorg je nu op een simpele manier voor een tuin met meer leven? Verruil bijvoorbeeld een paar tegels voor bloembollen, plant een paar groepjes bloembollen tussen struiken die in het vroege voorjaar nog niet bloeien of beplant een plantenbak met verschillende soorten bloembollen.

 

Het lijkt misschien weinig te betekenen, maar met kleine veranderingen als deze breng je al een ecosysteem op gang. De bloemen van de bloembollen zorgen namelijk voor insecten, insecten voor vogels en vogels weer voor andere dieren. 

 

Lekkernijen

Er zijn verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld bloembollen die hoog groeien, zoals sieruien, tulpen, narcissen en hyacinten. Of laagbloeiende bloembollen zoals blauwe druifjes, Oosterse anemoon of krokussen. Eigenlijk zijn alle bolbloemen lekkernijen voor bijen. Voor vlinders staat de sierui met stip op nummer één.

 

      

 

Wil je weten uit welke bloembollen je nog meer kunt kiezen?

Neem dan een kijkje op https://www.bulb.com/335/assortiment. Hier staan 30 verschillende bloembollen uitgelegd.