Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Wil jij straks ook een tuin vol witte bloemen?

Droom je van een tuin vol met serene witte bloemen? Met bloembollen geniet je al vanaf het vroege voorjaar van witte beauty’s.

 

Witte bloemen

Sommige mensen houden van lekker kleurrijk, maar er zijn er ook velen die blij worden van rustig wit. Dat komt omdat wit de tuin letterlijk een stuk lichter maakt. Wit is de kleur van ontspanning en rust. Laat de tuin daar nu een perfecte plaats voor zijn! Naast witbloemige vaste en eenjarige planten, verleng je het bloeiseizoen door bloembollen met witte bloemen in de tuin te planten. Dan is het vanaf januari al genieten geblazen van deze prachtige tuinjuweeltjes.

 

Klein, maar fijn

Bloembollen met witte bloemen zijn er in allerlei soorten en maten. Ga je het liefst voor delicate, kleine bloemen? Kies dan voor sneeuwklokjes. Dit zijn de vroegst bloeiende bloembollen met witte bloemen. De fijne bloemetjes bloeien namelijk al in januari. En wist je dat dit ook nog eens een verwilderingsbol is? Dat betekent dus ieder jaar meer bloemetjes! Naast sneeuwklokjes kun je ook kiezen voor de kleine lenteklokjes, witte druifjes, krokussen en anemonen.

 

Grote bloemen

Er zijn legio bloembollensoorten met grote witte bloemen. De tulp is het meest geliefd. Denk aan witte tulpen met dubbele bloemen, met gekartelde bloemblaadjes of leliebloemige tulpen. En wist je dat er, naast de bekende gele, ook witte narcissen bestaan? De grote witbloemige sieruien, knikkend vogelmelk, Hyacinten en Naald van Cleopatra hebben het eveneens in zich om de tuin te laten sprankelen.

Dus waar wacht je nog op?

 

 

 

Bloembollen planten

Omdat de bloem al in de bol aanwezig is, heb je geen ‘groene vingers’ nodig om ze te kunnen planten. In vier stappen is het gedaan, en het lukt altijd.

  1. Maak eerst de aarde goed los met een spade op de plaats waar de bloembollen komen.
  2. Graaf een gat, met een spade of een bollenplanter.
  3. Plant de bloembollen in het gat met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden. Houd voor de plantafstand 3x de breedte van de bol aan en houd voor het planten ook 3x de hoogte van de bol aan.
  4. Zorg ervoor dat de grond vochtig is. Maak het gat dicht met de uitgegraven aarde en druk het wat aan.

 

Zie voor meer info: 

https://www.bulb.com