Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Dracaena: Woonplant van de maand januari

| Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Dracaena is een hoge, volle kamerplant- of boom die met zijn prachtige bladeren en hippe kleuren een exotische uitstaling geeft aan je huis. De dracaena is ook nog eens makkelijk in het onderhoud en daarnaast helpt deze plant je binnenklimaat schoon te houden. De Dracaena is dus de ideale woonplant en dat maakt hem niet voor niets de woonplant van deze maand! Graag stellen we hem nog wat verder aan je voor.....

 

Kleuren en vormen

Dracaena is een kamerplant- of boom met een of meerdere stammen. Hieruit groeien schitterende bladeren in groen, geel en goud, met soms roze of rood. De bladeren zijn er in verschillende vormen en maten: klein, fijn en puntig of juist groot en zacht.

 

De plant en zijn verschillende vormen passen in elk interieur en zijn makkelijk te verzorgen. Dit komt doordat de stam van de plant vocht opneemt en is dus bestand tegen een keertje vergeten water te geven.

 

Door de wat palmachtige vorm heeft deze woonplant een stoere, tropische uitstraling die elk interieur iets exotisch geeft en fraai combineert met andere kamerbomen die kleiner blad dragen.

 

 

Herkomst

Dracaena groeit in het wild vooral in Afrika en op nabijgelegen eilanden als Madeira, de Canarische Eilanden en de Kaapverdische Eilanden. Ook komen er een paar voor in Zuid-Azië en eentje in Centraal Amerika. Je hebt soorten die echt op een boom met een stam lijken, maar ook robuuste struikvormen. Ze kunnen ontzettend oud worden en hebben soms in het wild een heel aparte vorm.

 

 

Verzorgingstips

Dracaena heeft liever geen volle zon, maar staat wel graag op een lichte plek om de bladtekening mooi te houden. Geef pas water als de kluit indroogt, de plant kan niet tegen een voetbad.

Af en toe de plant sproeien zorgt ervoor dat het blad mooi en fris blijft. Geef in de lente en zomer om de zes weken kamerplantenvoeding. Dit moet je niet doen in de herfst en winter. Daarnaast houdt Dracaena niet van kou, laat de temperatuur niet onder de 10-13°C komen. 

 

 

De Dracaena is zoals gezegd de woonplant van januari. Dit concept is een initiatief van Bloemenbureau Nederland. Wil jij meer informatie of inspiratie op doen? Neem dan een kijkje op Mooiwatplantendoen.nl