Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Amaryllis: Woonplant van de maand december

| Bron: mooiwatplantendoen.nl

Wanneer de meeste woonplanten in diepe rust zijn, komt de Amaryllis tevoorschijn en groeit boven zijn concurrentie uit. Het is dan ook niet gek dat de Amaryllis de woonplant van de maand december 2017 is.

 

Vormen en kleuren

De Amaryllis is een bloembol die binnenhuis in de winter tot bloei komt. Uit de bol komt een holle, statige stengel waaraan gladde knoppen komen. Die openen zich tot kelken met fluweel achtige bloemblaadjes in wit, zalm, rood, roze of groen. De bloemen zijn ontzettend mooi en kunnen tot wel 20 cemtimeter breed worden.

 

Herkomst

De Amaryllis heet eigenlijk 'Hippeastrum' en behoort tot de familie Narcis die meer dan 70 soorten kent. De naam Hippeastrum komt uit het Grieks en betekent ‘ridderster’. Dit verwijst naar de bloem die uit de bol groeit. 

 

 

 

Verzorging Amaryllis

- Amaryllis staat graag in het licht, maar niet in de volle zon.

- Je koopt de Amaryllis kant en klaar in pot. Je hoeft dan alleen nog maar water te geven. Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat de bol niet “nat” komt te staan.

- Wanneer je een Amaryllisbol koopt die in het kaarsvet is gedoopt, hoef je er niks aan te doen. De bloem komt vanzelf uit. 

 

De Amaryllis is zoals gezegd de woonplant van december. Dit concept is een initiatief van Bloemenbureau Nederland. Wil jij meer informatie of inspiratie op doen? Neem dan een kijkje op Mooiwatplantendoen.nl