Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Zuiver groen: Woonplanten van de maand oktober

Het is weer najaar en dat betekent dat de donkere maanden er weer aankomen. Om deze maanden door te komen wil je extra energie in huis brengen. Dit doe je met de zuiver groene planten van de maand oktober: lepelplant (Spathiphyllum), potgerbera, krulvaren (Nephrolepis) en klimop (Hedera). Zij houden de luchtvochtigheid in huis op peil en zijn daarmee onze persoonlijke zuurstoffabriek en luchtzuiveraars. Daarnaast zijn ze ook prachtig om te zien! 

 

Lepelplant 

De lepelplant is een sterke en makkelijke kamerplant, met lancetvormige bladeren en daartussen sierlijke witte schutbladeren. De plant zuivert de lucht, zet CO2 om in zuurstof en houdt de luchtvochtigheid op peil. De lepelplant is er in verschillende maten, dus er is er altijd één die in jouw interieur past.

 

Verzorgingstips

De lepelplant heeft redelijk wat water nodig en staat graag in het licht, maar niet in de felle zon. Wanneer de plant gaat hangen heeft die vocht te kort. Sproei ook regelmatig het blad met lauw water en verwijder de uitgebloeide bloemen. Het is ook slim om elke maand plantenvoeding te geven. 

 

 

 

 

 

Potgerbera

De fleurige bloemen van de potgerbera, die er in 600 verschillende kleuren, vormen en maten zijn, maken je dag en je interieur weer helemaal goed. Daarnaast heeft het nog een voordeel: de plant kan namelijk als beste schadelijke omgevingsstoffen absorberen.

 

Verzorgingstips

De potgerbera staat graag in het licht, maar niet in direct fel zonlicht. Geef om de drie weken plantenvoeding, hierdoor bloeien ze beter en langer. Wanneer er een bloem dood is, haal vanuit het hart met een draaiende beweging de bloem er voorzichtig uit. Zorg dat de hele steel loskomt.

 

 

 

 

 

Krulvaren

Een krulvaren is een zuurstofleverancier en zorgt voor een goede luchtvochtigheid in huis. Het is een bossige plant met geveerde bladeren. De plant gaat vele jaren mee en heeft weinig zorg nodig, wel hebben ze enige ruimte nodig.

Verzorgingstips

De plant is gevoelig voor dop- en schildluizen. Dit kan je voorkomen door regelmatige te sproeien en te gieten, doe dit alleen niet in het hart van de plant. Kies voor een plastic pot, dat zorgt ervoor dat het vocht wordt vastgehouden. Wil je de groei bevorderen? Dan helpt het om regelmatig de plant te verpotten.

  

 

 

 

 

 

 

Klimop 

Als laatste de klimop. Dit is een groenblijvende houtige liaan met een beetje leerachtige bladeren en ook met luchtzuiverende eigenschappen. Of het nu gaat om een snoer, tafel, kast of lampenstandaard: hij klampt zich overal aan vast. Daarnaast wortelt de klimop zich niet heel diep, hierdoor is de plant ook geschikt voor lage schalen. De plant haalt niet alleen schadelijke stoffen uit de lucht, maar geeft je huis ook veel sfeer.

 

Verzorgingstips

De plant staat niet graag in de felle zon, maar wel op een lichte, koele plek. Geef de plant regelmatig lauw water. Je kunt ook plantenvoeding gebruiken. Vermijd droge lucht en verwijder oud blad af en toe.