Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Effectief je tuin inrichten, hoe doe je dat?

De tuin bij je woning moet een plek zijn om heerlijk in te kunnen ontspannen na een lange dag te hebben gewerkt. Het is echter niet vanzelfsprekend dat een tuin zo’n plek vormt! In veel tuinen komen zelfs in de zomermaanden verschillende dode planten voor, die de tuin een veel sombere uitstraling geven dan noodzakelijk is. Reden genoeg om te kijken naar mogelijkheden om van je tuin een gezellige, leuke tuin te maken!

 

Hierbij dien je niet alleen rekening te houden met je eigen wensen, maar ook met die van je kinderen of huisdieren. Zorg dat er voldoende ruimte is waar zij heerlijk kunnen rondrennen! Ook spelende kinderen of dieren kunnen immers voor ontspanning zorgen.

 

Kies voor de juiste combinatie van planten

Een leuke tuin is een tuin waarin je het hele jaar door zou kunnen zitten, doordat er voortdurend planten in bloei staan. Zorg er daarom bij de indeling van je tuin voor dat je verschillende soorten planten met elkaar combineert. Een deel van deze planten bloeit in de lente, een deel in de zomer, enzovoorts. Je hoeft hierbij niet alleen voor planten te kiezen, maar kunt dit combineren met mooie struiken en bijvoorbeeld bomen. Denk bijvoorbeeld eens aan een vlinderstruik! Een vlinderstruik ziet er vrolijk uit en trekt daarbij verschillende insecten aan.

 

 

 

Geef je tuin iets extra’s met luxe producten

Niet alleen is het belangrijk om de tuin te voorzien van vrolijke planten en struiken, ook is het leuk om iets extra’s aan je tuin toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi of spa waarin je heerlijk kunt ontspannen. Ook kun je lampjes die op zonne-energie werken aan de randen van je terras plaatsen, zodat je in de avond wat meer licht op je terras hebt en je jouw terras een luxe sfeer kan geven.