Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Wooninspiratie

Primaire kleuren in nieuwe hoofdkantoor Beats by Dre

| Bron: www.dezeen.com

Los Angeles studio Bestor Architectuur heeft een kleurrijk nieuwe hoofdkantoor ontworpen voor Beats by Dre, na Apple's overname van de koptelefoon onderneming.

 

 

Het 105.000 vierkante meter Beats By Dre kantoor in Culver City staat ten westen van Los Angeles. Het bedrijf is oorspronkelijk opgericht door muziekproducenten Dr Dre en Jimmy Iovine en overgenomen door Apple in mei.

 

 

Bestor Architectuur wenste een stijlvolle werkomgeving voor de 650 medewerkers van Beats, in plaats van het "adolescent-achtige interieur dat heerst in Silicon Valley".

 

 

Muren en structurele steunen zijn geschilderd in helder blauw in een van de twee dubbel hoge vides, gebruikt als een casual werkruimte.

 

 

Openingen naar andere kamers op beide niveaus zijn teruggezet in geslepen nissen, terwijl lichtbeuk ramen het licht verspreiden over de hoekige delen van het plafond.

 

 

"We gebruikten het hout om een ​​gevoel van warmte aan de ruimte te brengen," vertelde project ontwerper Daniel Rabin. "Er is een zekere tastbaarheid die afkomstig is van natuurlijke materialen die een gevoel van comfort brengt voor het milieu. We wilden mensen thuis laten voelen op kantoor om de ruimte zo goed mogelijk te gebruiken."

 

  

 

Een loopbrug overbrugt de ruimte boven het eetcafe, waar zwart en wit diagonaal gestreepte tegels delen van de vloer en de zijkanten van de balie dekken. Een andere trap is aan alle kanten bekleed met gouden gespiegelde panelen, die de houten treden weerspiegelen.

 

 

Een gigantische luchtfoto van LA door Iwan Baan dekt een muur in een van de grotere ruimtes, terwijl de kleinere versies van zijn stadsgezichten boven in conferentiezalen zijn gemonteerd.

 

 

Informele werk ruimtes bevinden zich buiten deze kamers, terwijl zes "project zones" door het hele gebouw whiteboards van vloer-tot-plafond hebben.

 

 

 

Scandinavische meubels zoals de Copenhague collectie van Ronan en Erwan Bouroullec voor Hay meubileren de binnenplaatsen, openbare ruimtes en luister bars, terwijl stukken van Muuto zijn verspreid over het hoofdkantoor.

 

  

 

"We gebruikten meubels van jong, up-and-coming designers," zei Rabin. "Collecties die niet op grote schaal worden gebruikt in de VS, maar wat in trek is in Europa."

 

 

Fotografie door Jasper Sanidad.