Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Tips

Hoe kun je energie besparen in je woning?

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in onze samenleving. Veel mensen zijn bereid om hier een steentje aan bij te dragen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. Wil ook jij een bijdrage leveren aan het milieu?

 

Plaats zonnepanelen en zonneboiler


Steeds meer woningen in Nederland worden voorzien van zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen zijn natuurlijk een prima manier om een bijdrage te leveren aan de duurzame samenleving. Probleem is alleen dat ze relatief duur zijn in de aanschaf. Dat klopt, maar het levert je op jaarbasis meestal ook veel geld op.

Waarom? Omdat je zelf je energie opwekt en dus minder af hoeft te nemen. Wil jij zonnepanelen installeren? Neem dan eens contact op met Elektricien Aan Huis voor de aansluiting. Zo weet je dat jouw panelen straks daadwerkelijk ook energie opwekken. Een elektricien kan daarnaast ook een zonneboiler voor je installeren. Zo kun je nog meer energie besparen in je woning!


Ga aan de slag met isoleren


Vind je zonnepanelen toch echt wat te duur? Geen paniek, want er zijn nog genoeg andere manieren waarmee je energie kunt besparen in je woning. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een betere isolatie. Mogelijk is je zolder wel niet goed geïsoleerd. Hierdoor kan de warmte jouw woning in de wintermaanden makkelijk verlaten. Breng in dat geval isolatie aan op je zolder. Deze isolatie houdt de warmte langer binnen. Hierdoor hoef jij minder te stoken en wordt er dus automatisch minder energie verbruikt. Je kunt ook kiezen voor spouwmuurisolatie of het isoleren van de kruipruimte.

 

 

Andere eenvoudige maatregelen


Wil jij gewoonweg niet investeren in duurzaamheid? Dan kun je alsnog een bijdrage leveren aan het milieu. Zet in de wintermaanden de thermostaat bijvoorbeeld eens een graadje lager. Op jaarbasis scheelt dit toch alweer de nodige energie. Ook kun je bijvoorbeeld minder lang douchen. Je cv-ketel draait zo minder lang en dat is natuurlijk ook goed voor het milieu. Ten slotte kun jij apparaten zoals een (af)wasmachine alleen gebruiken wanneer deze ook vol zitten. Zo draaien deze apparaten een stuk minder vaak en daardoor bespaar jij ook al energie in je woning.