Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Tips

Vind hier je bespaartips bij verhuizen!

Wanneer je gaat verhuizen komen er opeens enorm veel kosten op je af, die je niet had zien aankomen. Dit is natuurlijk super vervelend. Toch kun je je verhuizing goed financieel overleven met een paar super handige bespaartips van ons.

 

Schakel familie en vrienden in

Je kunt natuurlijk verhuizers inhuren, maar dat kost geld. Familie en/of vrienden kunnen ook heel goed helpen bij de verhuizing. Iedereen kan helpen op zijn of haar manier en meerdere handen maken het werk een stuk makkelijker. Ook kun je rond vragen of er geschikt vervoer is in de familie- en/of vriendenkring, hierdoor bespaar je nog meer kosten. Vergeet niet aan het einde een bedankje te geven om het ook nog leuk te houden voor de helpers.

 

Verhuis zoveel mogelijk al zelf

Voordat je de bank, tafel, stoelen etc. gaat verhuizen. Ga je vast een paar keer op en neer van je oude naar je nieuwe woning. Je gaat op dat moment toch al de auto gebruiken, dus gebruik hem dan ook gelijk goed. Neem zo ver je kan alvast wat spullen mee. Ga niet onnodig heel veel met de auto op en neer rijden om spullen in je nieuwe huis te brengen, want dat kost ook heel veel benzine.

 

Goed plannen

Het plannen en regelen van allerlei dingen wil je liever niet op het laatste moment doen, zeker niet als je weet dat dit ook veel geld kan besparen. Dingen op het laatste moment regelen zorgt er voor dat je niet goed prijzen kan vergelijken, snelle beslissingen maakt en de tarieven zijn vaak hoger op het laatste moment.