Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Tips

Tips: Een kleine ruimte inrichten

Een kleine ruimte of appartement inrichten kan best moeilijk zijn. Je wilt immers de ruimte zo goed mogelijk benutten. Daarom geeft WonenDoeJeZo je tips waarmee je zelf goed aan de slag kunt om jouw kleine ruimte goed in te laten richten. 

 

Vloer

Kies voor een lichte vloer. Lichte kleuren laten in de meeste gevallen de ruimte groter ogen. Kies je voor een houten vloer? Zorg er dan voor dat de banen in de lengte van de woningen worden neergelegd. Je kunt ook voor een visgraat vloer gaan. Deze vloer is niet alleen tijdloos, maar geeft ook optisch veel ruimte. Of je nou voor een houten, tapijt of gietvloer gaat effe, lichte kleuren zijn aan te raden.

 

Muur

De belangrijkste regel die voor de vloer telt, telt ook voor de muur. Kies voor een licht kleurenpalet, want dit geeft het interieur een frisse en grotere uitstraling. Kies voor het grootste gedeelte van de muren een lichte heldere tint en een klein gedeelte geef je een accentkleur. Dit zorgt ervoor dat het interieur interessanter wordt. Deze kleur kun je dan terug laten komen in de meubels. 

 

 

Meubels

Een bank, tafel en bed heb je nodig, maar je kunt ze ook functioneel gebruiken. Denk aan een bedbank, een eettafel met uitschuifbaar blad of een poef met opbergruimte. Neem ook niet te veel meubels, je kunt beter kiezen voor grote meubels dan voor veel kleine meubels. Je interieur oogt een stuk minder rommelig en met grote meubels houd je overzicht.

 

Kies voor een kast met deuren waar je niet doorheen kan kijken. Een doorzichtige kast betekent dat je alles ziet wat er in staat. Dat kan leuk zijn, maar in een kleine ruimte oogt dat snel chaotisch.