Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Tips

Stap voor stap de muren verven

De muren in je huis zorgen ervoor dat je huis overeind blijft staan, maar kunnen ook voor een groot deel de sfeer bepalen. Er bestaan ontzettend veel kleuren die je op je muur kan verven en er is altijd een kleur dat echt bij jou past. Kleuren op de muur geven je huis warmte en zorgen ervoor dat je huis één geheel wordt. Jij kan zelf heel goed de muren in je huis verven met onze handige tips. De tips zorgen voor een eindresultaat om trots op te zijn.

 

Ruimte maken en afplakken

Het is slim om genoeg ruimte te maken voordat je begint. Zet zover als het kan de meubels aan de kant of dek deze af met een zeil. Dek ook de vloer af met een zeil of laken. Daarna ga je de randen afplakken, zodat de verf niet op plekjes komt waar het niet hoeft te komen.

 

Stroom uitschakelen

Schakel de stoom uit en verwijder afdekplaatjes van schakelaars en stopcontacten. Met een spanningszoeker kun je zien of de stroom werkelijk is uitgeschakeld.

 

Muur reinigen

Voordat je gaat verven moet je goed de muur ontvetten, dit kan met een verfreiniger. Dit is erg belangrijk voor het hechten van de verf aan de muur.

 

Scheuren en gaten dichtplamuren

Wanneer er nog gaten en scheuren in de muur zitten kan je ze dicht plamuren. Gebruik hiervoor een geschikte muurvuller.

 

 

Voorstrijk aanbrengen

Breng over de gehele muur voorstrijk aan. Onbehandelde muren hebben vaak een aanzuigende werking. Voorstrijk vermindert dit en zorgt voor een vlak resultaat. Breng de voorstrijk aan met een verfroller van onder naar boven en daarna van links naar rechts. Gebruik voor de kleine randen een blokkwast.

 

Scheuren dichtkitten

Wanneer er scheuren tussen het plafond en de muur en in de hoeken van de ruimte zitten, kit ze dan met acrylaatkit dicht. Veeg het overtollige kit gelijk weg met een vochtige doek.

 

Randen schilderen

Begin met het schilderen van de randen gebruik hiervoor een kleine blokkwast en voor de hoeken een ronde kwast. Doe dit ook rondom stopcontacten.

 

Schilder de hele muur

De gehele muur verf je af met een vachtroller, die je aan een telescoopsteel hebt. Doop de rol in de verf. Verspreid de verf door hem heen en weer te rollen en doop de roller regelmatig in de verf. Verspreid de verf egaal op de muur.

Als de muur droog is kan je eventueel nog een tweede laag aanbrengen. Maak in die tussentijd niet de kwasten schoon, maar wikkel ze in aluminiumfolie of een plastic zak.