Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Tips

Tips voor een fijne werkplek

Er wordt steeds vaker een dagje thuis gewerkt. Dat is best fijn, maar je moet dan niet aan de rommelige keukentafel gaan zitten. Een rommelige werkplek zorgt ervoor dat je werk dat ook wordt.... Een rustige werkplek waar je ongestoord je werk kan doen, is daarom absoluut een must! Wij geven je tips en inspiratie voor een fijne werkplek!

 

Tip 1: Zorg voor een goed bureau met een prettige bureaustoel

 

Allereest is het super belangrijk dat je een juiste werkhouding hebt. Om daar voor te zorgen heb je een juiste bureaustoel nodig. De stoel moet een goede rugleuning en hoogte hebben. Zorg daarbij dat je steun krijgt van je rugleuning en dat je benen met een hoek van 90 graden op de grond kunnen staan. Ook is het belangrijk dat je een goed en ruim bureau hebt. Bureaus zijn er in verschillende soorten en maten. Er valt dus veel te kiezen. Het is wel slim om op de maat en ruimte te letten. 

 

 

Tip 2: Zorg voor voldoende natuurlijk daglicht 

 

Natuurlijk daglicht is niet alleen op je werkplek belangrijk, maar door het hele huis. Toch is het extra noodzakelijk op je werkplek. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die werken op een plek met veel daglicht langer slapen, meer bewegen en een hogere kwaliteit van leven hebben. Dit zijn redenen genoeg om te zorgen voor natuurlijk daglicht. 

 

 

Tip 3: Houd je bureau schoon en opgeruimd 

 

Bij de meeste mensen zorgt een onopgeruimd bureau voor stress en dat is wel het laatste waar je zin in hebt. Een bureau opgeruimd houden is daarnaast ook een stuk makkelijker dan je denkt. Laat je pennen en potloden niet rondslingeren, maar doe ze in een pennenbakje en ruim dingen op als je het niet meer nodig hebt. Je zult echt merken dat een opgeruimd bureau veel fijner werkt. 

 

 

Tip 4: Voeg veel groen toe

 

Het staat leuk, is gezellig en beter voor jezelf en je werk. Planten verbeteren de sfeer en zorgen voor een beter werkklimaat (zie ook onze tip voor de maand november). 

 

 

Tip 5: Zorg voor een inspirerende werkplek

 

Een rustige werkplek hoeft echt niet saai te zijn. En je hoeft ook echt niet naar een witte muur te staren. Het moet ordelijk, maar wel gezellig zijn. Dit kan je volledig naar je eigen smaak doen. Hang een memobord vol met inspirerende beelden of plaats een mooie vaas met een paar bloemen op je bureau. Je kunt genoeg inspiratie op doen op bijvoorbeeld Pinterest!