Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Tips

3 huishoudelijke taken die je liever uitbesteedt aan een bedrijf

Hoeveel tijd je ook aan het huishouden besteedt, er zijn een aantal zaken die je echt liever door een bedrijf laat uitvoeren. WonenDoeJeZo onderzocht welke 3 huishoudelijke taken het meest worden uitbesteed.

 

1. Ontstoppen van het toilet

Het overkomt ieder huishouden minstens één keer: het toilet is verstopt. Zelf het toilet ontstoppen? Weet waar je aan begint! Het is niet alleen een groot maar vooral een vies karwei. Bij een verstopte wc is het echt beter om dit door een professioneel bedrijf uit te laten voeren. Deze inspecteert de toiletpot op voorwerpen die de verstopping veroorzaken. Daarna wordt een veermachine of een hogedruk unit ingezet. Soms is het zelfs nodig om onderdelen van de wc te demonteren, ook dit laat je beter aan een professional over.

 

Schrik niet van de stank die vrijkomt, dit is heel normaal bij het ontstoppen van een wc. Gelukkig hoef je hier niet zelf boven te hangen en is het probleem snel verholpen. Nog even de ramen tegen elkaar openzetten en het lijkt alsof er nooit een probleem was. Mocht je interesse hebben in een goed ontstoppingsbedrijf, kijk dan eens bij Rioolspecialist of AKC Loodgieter.

 

2. Ramen wassen

Je woont heerlijk op de tweede verdieping of hoger en geniet van een mooi uitzicht! Een appartement heeft vaak grote ramen, die helaas snel vies worden. De binnenkant van de ramen wassen is geen probleem, ook voor het wassen van de buitenkant aan de balkonzijde draai jij je hand niet om. Je loopt er uiteindelijk tegenaan dat bepaalde ramen van buitenaf niet gewassen kunnen worden. Ga niet zelf stunten met zelfgebouwde steigers, maar zoek naar de meest veilige oplossing.

 

Deze oplossing ligt in het inhuren van een glazenwasser of een huishoudelijke hulp. Let erop dat sommige glazenwassers in verband met arbo voorwaarden maar tot 2 hoog gaan, de glazenwasser moet in het bezit zijn van een hoogwerker of gondelinstallatie. Overigens is de verhuurder van het appartementencomplex verplicht om een hoogwerker of gondelinstallatie beschikbaar te stellen. Mocht je geïnteresseerd zijn om een huishoudelijke hulp uit te kiezen voor het wassen van glazen, dan raden wij aan om eens bij huishoudelijke hulp vergelijken te kijken.

 

 

 

3. Strijken van kleding

Je moet ervan houden, het strijken van je kleding. Daarnaast moet je er ook tijd voor hebben, iets dat in veel huishoudens ontbreekt. Er wordt steeds vaker gekozen voor het uitbesteden van het strijken. Bedrijven die zich volledig richten op een was- en strijkservice zien het aantal klanten sterk toenemen.

 

Een strijkservice is vooral handig voor wie veel overhemden of pantalons te strijken heeft. Dit brengt zoveel tijd met zich mee, dat weegt niet op tegen de kosten van een strijkservice. In veel gevallen is het zelfs mogelijk de was te laten ophalen en bezorgen: dit bespaart nog eens extra tijd.

 

Meest vervelende huishoudelijke klusjes

Naast de 3 meest voorkomende huishoudelijke taken die worden uitbesteed, hebben we ook een overzicht van de meest vervelende huishoudklusjes.

 

Ruim 20% van alle mensen vindt het wassen van ramen de meest vervelende klus, gevolgd door stofzuigen en het schoonmaken van badkamer en wc. Daaronder volgen dweilen en afwassen. Opruimen wordt als het minst vervelend beschouwd. Dat deze huishoudklusjes zo vervelend zijn heeft vooral te maken met de tijd die het kost, maar ook met het ontbreken van kennis.