Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Tips

Verhuisdozen inpakken: Hoe pak je het aan?

Je staat aan het begin van je verhuizing, al je spullen moeten ingepakt gaan worden! Wanneer je de zolder leeg gaat halen, schrik je nog het meest. Je komt spullen tegen waarvan je niet wist dat en waarom je ze had. Er is nog niets in gepakt, maar binnenkort moeten al die spullen in je nieuwe huis staan. Hoe moet je dit aanpakken? Is dat de eerste vraag die in je op komt? Geen paniek. Met deze simpele tips zit alles voor je het weet in de verhuisdozen.

 

Neem niet alles mee

Je hoeft echt niet alles mee te nemen. Sterker nog, het is niet verstandig. Staan er nog oude elektroapparaten die het niet doen? Breng die naar het containerpark. Twijfel je over de dingen die je tegenkomt of je ze mee wilt nemen of niet? Stel jezelf dan de vraag: ‘Heb ik dit ooit nog nodig en/of heeft het meerwaarde voor mijn nieuwe huis?’. Wil je je spullen niet weggooien maar verkopen? Zet je spullen dan direct op het internet of ga op een rommelmarkt zitten.

 

Maak af waar je aan begint

Kamer per kamer inpakken is belangrijk als je het overzicht wilt behouden. Het beste is om te beginnen met een kamer waar je niet veel gebruik van maakt, zo heb je niet gelijk last van de verhuisdozen. Als je aan een kamer begint maak hem dan volledig af. Lukt dat niet? Schrijf dan op wat er nog gedaan moet worden en plak dat briefje op de deur. 

 

 

Belangrijke dozen

Alles moet worden ingepakt, ook de spullen die je graag bij de hand houdt. Je kunt natuurlijk zo lang mogelijk wachten om deze spullen in te pakken, maar je wilt dat ook niet allemaal op het laatste moment doen. Zorg dus dat deze dozen op een plek staan waar je snel bij kan. Doe de dozen als laatste in de verhuiswagen zodat ze weer snel in je nieuwe huis staan.

 

Labelen

Willen weten wat er in de doos zit zonder hem te openen? Schrijf op de doos wat er in zit en waar hij heen moet in het nieuwe huis (denk aan: keuken, slaapkamer, badkamer etc.). Dit is handig, want zo kan elke doos gelijk in de kamer gezet worden waar die hoort. Dat scheelt weer werk! 

 

Wil jij goed voorbereid zijn op je verhuizing gebruikt dan onze Verhuis-checklist!