Jouw dagelijkse dosis wooninspiratie

Tips

Open Huizen Dag: Bezichtigingstips

Dit weekend staat de Open Huizen Dag weer voor de deur. Een dag waarbij huizenzoekers massaal op pad gaan. Ben ook jij dit van plan? Dan heeft WonenDoeJeZo voor jou alvast de belangrijkste bezichtigingstips opgezocht. Deze tips zijn natuurlijk ook na de Open Huizen Dag super handig! 

 

Weet wat je zoekt

Bereid je van te voren alvast voor. Zo weet je waar je aan toe bent en waar je op moet letten. Bekijk je financiële mogelijkheden en kies geen huizen uit om te gaan bezichtigen boven je budget. Vraag je ook af wat je verwacht van de tuin, de badkamer, de woonkamer en vraag jezelf af hoeveel slaapkamers je nodig hebt. Weet wat je zoekt!

 

Verken de omgeving

De omgeving verkennen kan je van te voren, op de dag zelf of later doen. Je moet je niet alleen prettig voelen in het huis, maar ook in de buurt. Het beste is om dit allemaal van te voren te doen. Je weet dan of het huis het waard is om te bezoeken. Vraag jezelf af of er scholen in de buurt zijn, winkels en sportverenigingen. Daarnaast is het slim om ook 's avonds een rondje te lopen in de buurt en vraag jezelf af voel ik mezelf hier veilig? Dit zijn allemaal dingen die je echt moet weten voor je het huis koopt.

 

 

 

Ga niet alleen

Twee zien meer dan één. Ga nooit alleen een huis bezichtigen. Het gebeurd meestal dat je iets over het hoofd ziet, maar als je samen gaat kan de andere het wel zien. Ook onthoudt en begrijp je meer als je samen bent. Het is dus gewoon heel slim om niet alleen te gaan bezichtigen. 

 

Stel vragen

Durf vragen te stellen aan de eigenaar of makelaar. Je kunt denken aan vragen zoals 'Waarom gaat u verhuizen?' 'Zijn er ontwikkelingsplannen voor deze wijk?' 'Is er laatst nog wat vervangen in de woning?' 'Hoelaat komt de zon op en waar?'. 

 

Maak aantekeningen

Aantekeningen maken is altijd handig, maar zeker als je meerdere huizen gaat bezoeken. Schrijf van elk huis de plus- en minpunten op. Dit zorgt ervoor dat je de verschillende huizen niet door elkaar gaat halen. Schrijf je eerste indruk van het huis op. En hoeveel kamers er aanwezig zijn. Ook kan je opschrijven hoe de keuken, tuin en ruimte is. Het kan ook slim zijn om foto's te maken. 

 

Vergeet ook niet onze handige checklist mee te nemen: Download hier onze bezichtigingschecklist!